Peklenske mačke predstavljajo Heavy Metal

Karmen Špacapan, torek, 27. april 2010 ob 11:41
Hellcats

Hellcats

Skupino Hellcats sestavljajo štiri glasbenice: basistka Saša Zagorc, bobnarka Sonja Zagorc, pevka Valentina Plaskan in kitaristka Katja Mavec. Hellcats so dokaz, da so visoke pete in Heavy Metal dobra kombinacija!
Hellcats so svojo prvo skladbo Heavy Metal posnele pod producentsko taktirko Davorja Kontića, v Studiu Conti. Miksanje je potekalo v sodelovanju s producentom Toni Jurijem. Mastering skladbe pa je bil narejen v studiu Toniton pri producentu Toni Juriju.

"Z glasbo se ukvarjava že vse življenje. Študij in delo sta nas, kljub temu, da smo iz različnih koncev Slovenije, povezala z Ljubljano. Tam imamo prostor za vaje, kjer se dobivamo večkrat na teden. Tudi Valentina, ki je zaenkrat še srednješolka, se jeseni seli v Ljubljano, tako da bomo stvari kot so vaje in snemanja lažje usklajevale. Pomembna je vztrajnost, da delaš to kar čutiš in, da verjameš vase. Me verjamemo! Sicer pa smo predane tistemu, kar delamo, zato razdalje niso bile nikoli problem."

Saša in Sonja Zagorc

Saša in Sonja Zagorc, ki sta začeli nastopati že v otroštvu, sta žensko heavy metal rock zasedbo Hellcats ustanovili leta 2003. Zaradi majhnosti slovenskega glasbenega prostora, sta glasbenice za končno postavo zasedbe iskali kar nekaj časa. Njun trud je bil poplačan, ko sta našli kitaristko Katjo Mavec, ki ju je navdušila s svojo spretnostjo in pevko Valentino Plaskan, ki ima kljub mladosti že precej pevskih izkušenj.

Dekleta so imela že kar nekaj samostojnih koncertov, med drugim tudi v Orto baru v Ljubljani. Predstavile pa so se tudi v oddaji TLP, na RTV Slovenija, kjer so igrale v živo, na Festivalu kreativnih kitaristov v Kranju ter na mnogih moto zborih v Sloveniji in tujini. Letos bodo punce nastopile tudi na slovitem tolminskem festivalu Metalcamp, kjer se doslej še ni predstavila zasedba, sestavljena le iz žensk.

Nedvomno s svojimi udarnimi ritmi ter energičnim nastopom presenetijo marsikoga. So ena redkih ženskih skupin, katerih skladbe so v celoti njihovo avtorsko delo. Avtorici skladb, tako besedil kot glasbe, sta Saša in Sonja Zagorc. Vsaka pesem se začne s konceptom. Nekatere nastanejo tako, da napišeta najprej besedilo, ki ga potem uglasbita, včasih pa se besedilo piše na glasbo. Dekleti pravita, da neka posebna formula ne obstaja.

Zasedba:

Valentina Plaskan,

Je dijakinja četrtega letnika I. Gimnazije v Celju in je kljub svojim rosnim letom precej aktivna na umetniško-kulturnem področju. Pri štirinajstih letih je izdala lastno zbirko poezij, prav tako pa se je že zelo zgodaj v svojem življenju zapisala glasbi, saj se je kalila ob igranju klasične kitare v glasbeni šoli. Danes pa poleg benda in šole na svoj vsakdanji urnik uspešno umešča še igranje v amaterskem gledališču.

Katja Mavec,

Je šolana kitaristka in je že sodelovala v več zasedbah. Katja je prostem času pa študentka Biotehniške fakultete.

Sonja Zagorc,

Je bobnarka in šolana flavtistka, diplomantka Fakultete za Elektrotehniko v Ljubljani in  plesalka jazz baleta v plesni šoli Kazina.

Saša Zagorc,

Je basistka in šolana kitaristka ter učiteljica klasične kitare. Saša je sodelovala v več zasedbah. Po izobrazbi pa je Univerzitetna diplomirana inženirka arhitekture.



Več v Slovenija