Teden Evrope

Informacijska kampanja ob Tednu Evrope

Prlekija-on.net, nedelja, 2. maj 2010 ob 10:35
Europe Direct

Europe Direct

Informacijska točka Evropske komisije Europe Direct Murska Sobota, ki deluje v okviru Zavoda PIP, bo v Tednu Evrope izvedla informacijsko kampanjo, ki bo potekala v nekaterih večjih krajih v regiji. Ob tej priložnosti bomo na naši stojnici mimoidočim ponujali brezplačne publikacije na temo EU. Aktivnosti bo popestrila maskota Informacijske točke Europe Direct Murska Sobota, ki jo bomo v Tednu Evrope prvič predstavili.

Ob letošnjem Tednu Evrope želimo informacijsko dejavnost ED Murska Sobota predstaviti  tudi izven našega sedeža v Murski Soboti. Tako bomo obiskali:

- Lendavo (Glavna ulica), v torek 4.5. od 9. do 17. ure,
- Gornjo Radgono (Trg svobode), v sredo 5.5. od 9. do 17. ure in
- Ljutomer (Glavni trg), v četrtek 6.5. od 9. do 17. ure.
 
V petek 7. maja se bomo na Trgu kulture v Murski Soboti pridružili tradicionalni prireditvi Evropska vas. Naše aktivnosti v okviru Tedna Evrope bomo zaključili s sodelovanjem na prireditvi »Pozdrav Evropi«, ki jo organizira Osnovna šola Črenšovci. Prireditev bo potekala v petek 7. maja od 17. ure naprej.

Ob vse naštetih aktivnostih bomo na naši stojnici mimoidočim ponujali brezplačne publikacije na temo EU. Pri tem se bomo osredotočili na nekatere komunikacijske prioritete Evropske komisije za leto 2010 (podnebne spremembe, Lizbonska pogodba, Evropsko leto boja proti revščini in socialni izključenosti,…). Dogajanje na stojnici bo popestrila maskota točke »Zvezdica«.

V Tednu Evrope potekajo po celotni Evropski uniji kulturne prireditve, javne razprave in drugi dogodki. Vseevropskim aktivnostim se bo pridružila tudi Informacijska točka Evropske komisije Europe Direct Murska Sobota. Prebivalce v pomurski regiji želimo s pomočjo informacijske kampanje opozoriti na nekatere najpomembnejše politike EU. 
 
KONTAKT za več  informacij!

Dejan Bogdan
Zavod PIP
Informacijska točka Evropske komisije Europe Direct Murska Sobota
T: 02 535 27 60
M: 041 966 079
E: dejan.bogdan@zavodpip.si; europedirect.ms@zavodpip.si
W: http://www.zivim.eu/


Več v Slovenija