Kamere ujele trenutek nesreče, v kateri je umrl voznik tovornega vozila

40-letni slovenski voznik osebnega vozila je trčil v tovorno vozilo, to pa je nato zaneslo v desno izven vozišča, prebilo varovalno ograjo in padlo z viadukta v globino približno 20 metrov

Prlekija-on.net, sreda, 13. november 2019 ob 19:40
Trenutek nesreče, v kateri je življenje izgubil 53-letni voznik tovornega vozila

Trenutek nesreče, v kateri je življenje izgubil 53-letni voznik tovornega vozila

V sredo zjutraj, se je na ljubljanski obvoznici pred predorom Golovec v smeri Štajerske zgodila hujša prometna nesreča, kjer je tovorno vozilo s cisterno prebilo ograjo in zapeljalo z viadukta. Kot so po ogledu nesreče sporočili iz Generalne policijske uprave, sta v nesreči bila udeležena voznika osebnega vozila in tovornega vozila s cisterno. V prometni nesreči je umrl voznik tovornega vozila, 53-letni državljan Madžarske.

Po do sedaj zbranih podatkih je do prometne nesreče prišlo, ker je 40-letni slovenski voznik osebnega vozila znamke Opel corsa, zaradi neprilagojene hitrosti, v ovinku zapeljal desno in trčil v priklopno vozilo. Tovorno vozilo je zaneslo v desno izven vozišča, prebilo varovalno ograjo in padlo z viadukta v globino približno 20 metrov. Voznik osebnega vozila v nesreči ni bil poškodovan, nastala je večja materialna škoda, v cisterni pa ni bilo nevarnih snovi. Poškodovano je bilo še eno vozilo na katerega so padli deli cestne infrastrukture. Zaradi ogleda in odpravljanja posledic prometne nesreče je bil do 12.30 oviran promet v smeri Štajerske. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, zaradi suma kaznivega dejanja »Povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti«. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

Trenutek nesreče so ujele tudi kamere DARS-a, kar si lahko ogledate v videu.



Več v Slovenija