Veselin Vujović ni več selektor moške članske rokometne reprezentance

Reprezentanca je pod njegovim vodstvom dosegla nekatere odlične rezultate, med drugim tretje mesto na SP 2017, šesto na OI 2016 in osmo mesto na EP 2018

Prlekija-on.net, sreda, 27. november 2019 ob 13:40
Veselin Vujović v Ljutomeru

Veselin Vujović v Ljutomeru

Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije (RZS) je na seji, 27. novembra, soglasno sklenilo, da prekine pogodbo o sodelovanju s selektorjem moške članske reprezentance Veselinom Vujovićem, ki je na klopi naše reprezentančne selekcije sedel od maja leta 2015, so sporočili iz RZS.

Reprezentanca je pod njegovim vodstvom dosegla nekatere odlične rezultate, med drugim tretje mesto na SP 2017, šesto na OI 2016 in osmo mesto na EP 2018, pri tem pa je dosedanji selektor močno razširil tudi igralski kader.

Nov selektor do sredine decembra

"Po več kot štiriletnem odličnem sodelovanju je v zadnjem času postopoma začelo prihajati do zasičenja znotraj reprezentance, ki bi lahko pomenilo pomembno omejitev in preveliko tveganje za prihajajoče prvenstvo in ostale nastope reprezentance. Predsedstvo RZS je tako ocenilo, da je v luči prihajajočih izzivov prišel čas za spremembe, ki bi naj ohranile slovenski rokomet na dosedanjem visokem nivoju.

Rokometna zveza Slovenije se dosedanjemu selektorju Veselinu Vujoviću iskreno zahvaljuje za njegov prispevek pri doseganju vrhunskih rezultatov moške članske reprezentance in mu želi veliko sreče in uspehov na njegovi nadaljnji trenerski poti. Nobenega dvoma ni, da se je Veselin Vujović kot selektor slovenske reprezentance z zlatimi črkami vpisal v zgodovino slovenskega rokometa
," so še sporočili ter dodali, da bo Rokometna zveza Slovenije v skladu s postopki svojih organov novega selektorja moške članske reprezentance izbrala do sredi meseca decembra.

Franjo Bobinac, predsednik Rokometne zveze Slovenije je ob tem povedal: "Po štiriletnem ciklusu, je predsedstvo Rokometne zveze Slovenije ocenilo, ne glede na dosežene vrhunske rezultate, da je prišel čas za novo energijo. Zato je soglasno sprejelo odločitev o prekinitvi sodelovanja z gospodom Vujovićem. Časa sicer ni veliko, a verjamemo, da ga bo dovolj, da najdemo kvalitetno in ustrezno rešitev. Do sredine decembra bo predsedstvo, ki je v zadnjih devetih letih zamenjalo samo dva selektorja, skladno s postopki RZS, izbralo novo ime."

Kaplja čez rob naj bi bil zadnji verbalni izbruh na tekmi njegovega Zagreba, ko je verbalno napadel slovenskega rokometaša Aleksa Vlaha. "Umri," je vpil slovenski selektor in zraven preklinjal. "Umri že enkrat, da te ne vidim več," je nadaljeval.

Veselina Vujovića smo med drugim lahko spremljali tudi v Ljutomeru na lanskem zaključnem turnirju Pokala Slovenije.