Slovenski Kip svobode, skulptura Donalda Trumpa, pogorel do tal

Skulptura, imenovana slovenski Kip svobode in ki spominja na predsednika Donalda Trumpa, je v preteklosti že bila tarča napada. Tokrat je kip povsem uničen.

Prlekija-on.net, četrtek, 9. januar 2020 ob 08:42
Kip je pogorel, foto: Občina Moravče

Kip je pogorel, foto: Občina Moravče

V Moravčah so neznanci v četrtek zgodaj zjutraj zažgali leseno skulpturo Donalda Trumpa, ki so jo tam postavili pred lanskim božičem. "Ob 6.49 je na Trgu svobode v Moravčah gorela lesena skulptura. Gasilci PGD Moravče so požar pogasili. Obveščene so bile pristojne službe," ob tem poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Skulptura, imenovana slovenski Kip svobode in ki spominja na predsednika Donalda Trumpa, je v preteklosti že bila tarča napada, saj so neznanci nanjo med drugim narisali brke, poskus požiga pa je bil tudi pred dvema dnevoma, a je takrat bila ožgana samo zadnja stran kipa. Tokrat je kip pogorel v celoti. Občina je sicer ob postavitvi za kip odštela 1.500 evrov.

Dejanje je obsodil tudi župan Milan Balažic, ki je za MMC RTV Slovenija med drugim povedal, da je "današnji napad požigalcev izkaz slovenske politične kulture in nestrpnosti, ki je pri nas navzoča do umetniških izdelkov," ter dodal, da gre pri požigu za simptom bolezni slovenske družbe, ki boleha za nestrpnostjo.



Več v Slovenija