Slovenija na Hrvaško odposlala nujno pomoč, deset opremljenih zimskih šotorov za bivanje

Na Hrvaško smo kot pomoč ob potresu poslali deset opremljenih zimskih šotorov za bivanje do 80 oseb, s po 60 posteljami in spalnimi vrečami ter 20 ogrevalnimi napravami v skupni vrednosti 107 tisoč evrov

Prlekija-on.net, nedelja, 22. marec 2020 ob 20:25
Slovenija je Hrvaški ponudila pomoč

Slovenija je Hrvaški ponudila pomoč

Iz Državnega logističnega centra Roje so delavci Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje danes, 22. marca, ob 18. uri na Hrvaško odpremili pomoč, potem ko je v jutranjih urah to državo prizadel potres z magnitudo 5,3 in žariščem sedem kilometrov severno od Zagreba. Minister za obrambo mag. Matej Tonin je ob tem izpostavil stisko tamkajšnjih prebivalcev, ki se istočasno soočajo tudi z ukrepi za preprečitev širjenja koronavirusa.

Obrambni minister Tonin je pojasnil, da je vlada sprejela odločitev, da se kot pomoč Hrvaški na podlagi prošnje prek mehanizma Evropske unije na področju civilne zaščite pošlje materialna pomoč v obliki sredstev za začasno namestitev prebivalcev. Slovenija je tako na Hrvaško odposlala nujno pomoč, in sicer deset opremljenih zimskih šotorov za bivanje do 80 oseb, s po 60 posteljami in spalnimi vrečami ter 20 ogrevalnimi napravami v skupni vrednosti 107 tisoč evrov. "To je najmanj, kar lahko storimo, da pomagamo našim sosedom v teh kritičnih trenutkih in upamo, da bo Evropa še naprej solidarna tako ob soočanju s koronavirusom kot ob tovrstnih nesrečah. Če kdaj, Evropa prav danes potrebuje solidarnost in Slovenija jo s to pomočjo izkazuje," je poudaril obrambni minister.

Potres je bil na Hrvaškem, vir: https://earth3dmap.com/

Iz spanja nas je prebudil močan potres


Iz Zagreba poročajo o škodi

Po potresu večja gmotna škoda, za življenje 15-letnega dekleta se borijo




Več v Slovenija