Umrl je tretji okuženi z novim koronavirusom, 67-letni moški

67-letni moški je bil v UKC Ljubljana pripeljan od doma, umrl pa naj ne bi neposredno zaradi okužbe

Prlekija-on.net, ponedeljek, 23. marec 2020 ob 10:16
V Sloveniji smo zabeležili tri smrtne žrtve,ki so bile okužene s koronavirusom

V Sloveniji smo zabeležili tri smrtne žrtve,ki so bile okužene s koronavirusom

V UKC Ljubljana je umrl tretji okuženi z novim koronavirusom v Sloveniji. Na ministrstvu za zdravje so pojasnili, da gre za 67-letnega moškega, ki je bil v UKC Ljubljana pripeljan od doma, umrl pa naj ne bi neposredno zaradi okužbe, ampak je šlo po pojasnilih ministrstva "za kompleksno situacijo".

Prvo smrtno žrtev, ki je bila okužena s koronavirusom, smo v Sloveniji zabeležili 14. marca, ko je umrl starejši moški iz metliškega doma starejših občanov, drugo žrtev pa včeraj, starejšo žensko prav tako iz metliškega doma starejših občanov. Ta dva smrtna primera sta bili osebi stari okrog 90 let in s številnimi spremljajočimi obolenji.

V nedeljo, 22. marca, do 14. ure sicer v Sloveniji bilo potrjenih 414 okužb s koronavirusom, opravljenih pa je bilo 13.098 testiranj. Obolele osebe prihajajo iz naslednjih statističnih regij: 144 iz osrednjeslovenske, 73 iz savinjske, 57 iz jugovzhodne Slovenije, 37 iz podravske, 28 iz gorenjske, 16 iz koroške, 13 iz primorsko-notranjske, 11 iz pomurske in obalno-kraške, šest iz goriške ter pet iz posavske in zasavske regije. Šest obolelih je tujih državljanov. Med obolelimi je 201 ženska in 211 moških.

V nedeljo je od okuženih bilo 55 (v soboto 56) oseb hospitaliziranih, 10 (v soboto 9) jih je na intenzivni negi.

V Sloveniji je potrjenih 414 okužb s koronavirusom

V Sloveniji potrjenih 414 okužb s koronavirusom




Več v Slovenija