Četrta žrtev koronavirusa v Sloveniji

Žrtev je umrla v visoki starosti,imela pa je več pridruženih kroničnih bolezni, poleg vsega pa je bila potrjena tudi okužba s COVID-19

Prlekija-on.net, torek, 24. marec 2020 ob 13:45
V Sloveniji so do sedaj umrle štiri osebe, ki so imele koronavirus

V Sloveniji so do sedaj umrle štiri osebe, ki so imele koronavirus

V Sloveniji smo zabeležili četrto žrtev novega koronavirusa, umrla je oskrbovanka šmarskega doma upokojencev, kjer je okužba potrjena pri 24 stanovalcih in 6 zaposlenih. Žrtev je umrla v visoki starosti,imela pa je več pridruženih kroničnih bolezni, poleg vsega pa je bila potrjena tudi okužba s COVID-19.

Prvo smrtno žrtev, ki je bila okužena s koronavirusom, smo v Sloveniji zabeležili 14. marca, ko je umrl starejši moški iz metliškega doma starejših občanov, drugo žrtev v nedeljo, starejšo žensko prav tako iz metliškega doma starejših občanov, tretjo pa v ponedeljek.

V ponedeljek je bilo v Sloveniji potrjenih 442 okužb s koronavirusom, po epidemioloških podatkih obolele osebe prihajajo iz naslednjih statističnih regij: 151 iz osrednjeslovenske, 78 iz savinjske, 59 iz jugovzhodne Slovenije, 44 iz podravske, 29 iz gorenjske, 18 iz koroške, 16 iz primorsko-notranjske, 12 iz obalno-kraške, 11 iz pomurske, šest iz goriške ter pet iz posavske in zasavske regije. Šest obolelih je tujih državljanov. Epidemiološka obravnava potrjenih primerov je v teku. Med obolelimi je 219 žensk in 221 moških.

V ponedeljek je od okuženih bilo 64 (v nedeljo 55) oseb hospitaliziranih, 10 jih je na intenzivni negi.



Več v Slovenija