Odpirajo se hoteli, fitnesi, kopališča... v šolo se vračajo vsi osnovnošolci

S ponedeljkom bo dovoljeno zbiranje do 200 oseb na javnih krajih, odpravlja se prepoved opravljanja storitev na področju turističnih dejavnosti, šolarji se vračajo v šole...

Prlekija-on.net, nedelja, 31. maj 2020 ob 15:33
Kmalu se odpirajo tudi kopališki kompleksi

Kmalu se odpirajo tudi kopališki kompleksi

Vlada je minuli teden izdala odloke, s katerimi se s 1. junijem sproščajo številni ukrepi. S ponedeljkom se tako sprošča začasna omejitev zbiranja na javnem kraju, kjer bo odslej dovoljeno zbiranje do 200 oseb. Pri tem bo sicer še vedno treba spoštovati varnostne ukrepe za preprečevanje prenosa okužbe.

S ponedeljkom se odpravlja tudi prepoved opravljanja storitev na področju turističnih dejavnosti, in sicer za nastanitvene obrate nad 30 sob, nastanitvene obrate za potrebe zdraviliškega zdravljenja, velnes in fitnes centre ter bazene in vodne aktivnosti. Večina hotelov in kopališč sicer napoveduje postopno odpiranje v naslednjih tednih. Še vedno pa se ohrani začasna prepoved ponujanja storitev diskotek in nočnih klubov.

Prodajalne ostajajo zaprte ob nedeljah in praznikih razen bencinskih servisov in lekarn, ki so lahko odprti. Minimalni obratovalni čas prodajaln z živili se ohrani.

Uradno: V šolske klopi se bodo vrnili vsi osnovnošolci

Uradno: V šolske klopi se bodo vrnili vsi osnovnošolci


Postopno vračanja vseh osnovnošolskih otrok v šole

Z odlokom je določena tudi postopna sprostitev ukrepov v vzgoji in izobraževanju, in sicer tako, da ni več določena prepoved zbiranja ljudi v osnovnih šolah in osnovnih šolah s prilagojenim programom. Izjema sta 1. in 2. junij, ko se začasno prepoveduje tudi zbiranje učencev 6., 7. in 8. razreda osnovne šole in osnovne šole s prilagojenim programom. To pomeni, da gredo 1. junija v šole tudi četrtošolci in petošolci, 3. junija pa še vsi ostali.

Srednješolci se v šolo v tem šolskem letu ne bodo več vrnili, razen dijakov zaključnih letnikov, ki opravljajo maturo ali zaključni izpit, ter dijaki od 1. do 3. letnika, ki jim šola organizira dodatno učno pomoč ali pridobivanje praktičnega znanja in veščin.

Od 1. junija naprej bo na javnih krajih ponovno dovoljeno zbiranje do 200 oseb.

Od ponedeljka naprej dovoljeno zbiranje do 200 oseb na javnih krajih, sproščanja tudi v turizmu




Več v Slovenija