Sprejeta odločitev, da Slovenija Hrvaške ne umakne s seznama varnih držav

Kot je povedal Kacin, Hrvaški dajemo priložnost, da z doslednimi ukrepi zameji rast okužb

Prlekija-on.net, torek, 30. junij 2020 ob 11:59
Hrvaška ostaja na zelenem seznamu

Hrvaška ostaja na zelenem seznamu

V ponedeljek je govorec COVID-19, veleposlanik Jelko Kacin, na novinarski konferenci povedal, da se je na Hrvaškem število primerov COVID-19 v zadnjih dneh drastično povečalo ter med drugim opozoril, da po trenutnem stanju Hrvaška lahko v torek preseže zahtevano kumulativno vrednost 10 okuženih na 100.000 prebivalcev na 14 dni. "Slovenija bo prisiljena umakniti Hrvaško s seznama varnih držav," je ob tem dejal.

Na današnji izjavi pa je Kacin povedal, da se je Hrvaška vlada odločila, "da bo prevzela naše vzorce obnašanja in bo zaprla nočne lokale, diskoteke ter odpovedala večje prireditve. Sprejeta je odločitev, da Slovenija Hrvaške ne umakne s seznama varnih držav. Hrvaški dajemo priložnost, da z doslednimi ukrepi zameji rast okužb."

Kacin je ob tem pozval slovenske državljane, da se na Hrvaškem izogibajo gneči in dosledno uporabljajo zaščitne maske v zaprtih prostorih.

Hrvaška bi lahko bila kmalu umaknjena iz zelenega seznama

Kacin: Slovenija bo prisiljena umakniti Hrvaško s seznama varnih držav
Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Slovenija