Mobilna aplikacija #OstaniZdrav že na voljo za uporabnike operacijskega sistema android

Aplikacijo si je do danes do 13. ure, naložilo 4.982 uporabnikov.

Prlekija-on.net, torek, 18. avgust 2020 ob 20:34
Aplikacijo si je do danes do 13. ure, naložilo 4.982 uporabnikov

Aplikacijo si je do danes do 13. ure, naložilo 4.982 uporabnikov

Mobilna aplikacija #OstaniZdrav za uporabnike operacijske sistema android je že na voljo v Googlovi trgovini. Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 jo je predstavil minister za javno upravo Boštjan Koritnik, ki je v uvodu postregel s podatkom, da si je aplikacijo do danes do 13. ure, naložilo že 4.982 uporabnikov. Za tehnično pomoč glede prenosa aplikacije je na Ministrstvu za javno upravo vzpostavljen klicni center (080 17 87), prav tako je na portalu GOV.SI vzpostavljena posebna podstran OstaniZdrav, na kateri so predstavljene vse tehnične in vsebinske podrobnosti aplikacije ter navodila za njen prenos. Aplikacija bo na voljo tudi za uporabnike Applovih telefonov oz. operacijskega sistema iOS predvidoma do konca meseca.

Vas zanima, kako bo delovala aplikacija za varovanje pred okužbo?

Kako bo delovala aplikacija za varovanje pred okužbo s COVID-19?


Minister je ponovno poudaril, da uporaba aplikacije ne omogoča nikakršnega sledenja, saj telefon ne dostopa do lokacijskih podatkov, aplikacija nima dostopa do imenika telefona oz. do nikakršnih drugih podatkov na telefonu, iz katerih bi se lahko razbrala identiteta uporabnika.

V primeru okužbe s koronavirusom lahko o tem prostovoljno obvestimo uporabnike aplikacije, s katerimi smo se srečali, in sicer na osnovi posebne desetmestne kode, ki jo dobimo pri NIJZ.

V zaključku je minister Koritnik parafriziral besede Mojce Matičič iz Infekcijske klinike UKC Ljubljana. Kot državljan Slovenije čuti veliko odgovornost, da čim prej uporabi aplikacijo v dobro sebe in drugih, kajti zdravje je naše največje bogastvo. S tem poudarkom je pozval državljane, da si aplikacijo naložijo v čim večjem številu.

[APLIKACIJA #OstaniZdrav]

‼️ [APLIKACIJA #OstaniZdrav ŽE NA VOLJO] ‼️ Na voljo je mobilna aplikacija #OstaniZdrav, z uporabo katere lahko pomagate zajeziti širjenje novega koronavirusa. Pomagajte razbremeniti slovenske epidemiologe ter poskrbite za svoje zdravje in zdravje vseh nas. Uporabniki mobilnih telefonov z operacijskim sistemom #Android si jo lahko naložite tukaj: https://bit.ly/2Q0mWzE. Za uporabnike telefonov z operacijskim sistemom iOS bo aplikacija na voljo predvidoma konec avgusta. Klicni center za informacije o aplikaciji: 080 17 87.

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne Torek, 18. avgust 2020
Na obali so razmere najboljše v Istrski županiji

Odločitev o spremembi režima na meji, bo sprejeta v četrtek zvečer




Več v Slovenija