Ponovno obvezna uporaba zaščitnih mask v zaprtih prostorih. Inšpektorji bodo izvajali nadzor.

Pristojni inšpektorji bodo lahko v skladu z določbami Zakona o nalezljivih boleznih kršiteljem odloka izrekali tudi globe.

Prlekija-on.net, četrtek, 3. september 2020 ob 18:36
Maske so v zaprtih prostorih obvezne

Maske so v zaprtih prostorih obvezne

Vlada je na današnji seji med drugim sprejela Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.

Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 pri gibanju in zadrževanju v zaprtem javnem prostoru, kar vključuje tudi javni potniški promet zaradi preprečitve ponovnih izbruhov nalezljive bolezni COVID-19, določa obvezno uporabo zaščitnih mask ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza (šal, ruta ali podobna oblika zaščite, ki prekrije nos in usta) ob upoštevanju vseh navodil in higienskih priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza je obvezna, če v prostoru ni mogoče zagotoviti medsebojne razdalje več kot dva metra. Predlog odloka določa tudi obvezno razkuževanje rok. Na podlagi odloka in posledične zaostritve ukrepa obveznega nošenja zaščitnih mask in razkuževanja rok, bodo pristojni inšpektorji opravljali nadzor nad spoštovanjem, prav tako pa bodo lahko v skladu z določbami Zakona o nalezljivih boleznih kršiteljem odloka izrekali tudi globe.

Jelko Kacin

Sprejet nov odlok glede nošenja zaščitnih mask




Več v Slovenija