Na ogled oddaja pogovora o Covid-19, ki je vzbudil veliko zanimanje javnosti

Že sam napovednik oddaje je naletel na velik odziv javnosti, kjer so se kresala mnenja, oglasili so se tudi infektologi iz UKC Ljubljana. Vse skupaj tudi dokazuje, da si stroka pri nas (in tudi v svetu) glede Covida-19 še zdaleč ni enotna...

Prlekija-on.net, sobota, 19. september 2020 ob 11:50
Oddaja Odkrito o COVID 19

Oddaja Odkrito o COVID 19

V četrtek so predvajali prvi del oddaje "Odkrito o COVID 19". Že sam napovednik oddaje je naletel na velik odziv javnosti, kjer so se kresala mnenja, oglasili so se tudi infektologi iz UKC Ljubljana, ki so se odzvali na nekatere trditve sodelujočih v oddaji. Pogovor s posamezniki, nekaterimi doktorji, filozofi, specialisti... glede Covid-19 je vodil Aljoša Rojac, v prvi oddaji pa so sodelovali dr. Uroš Dobnikar, dr. med., specialist travmatologije; prof. dr. Eldar Magomedovič Gadžijev, dr. med., specialist abdominalne kirurgije, redni profesor in višji svetnik; dr. Sebastjan Piberl, dr. med., specialist splošne in urgentne medicine in dr. Matjaž Figelj, dr. med., specialist interne medicine, subspecialist in magister paliativne medicine. V drugem delu pa sodelujejo še drugi sogovorniki.

Sodelujoči so podali svoja mnenja in izkušnje glede Covida-19 ter s tem povezane epidemije oz. pandemije.

Pogovor na temo Covid-19

Hudomušni nasvet zdravnika: Za 14 dni ugasnite TV in vsi bomo ozdraveli


V oddaji dr. Dobnikar recimo razlaga, da če ste zdravi, maske ne potrebujete. "Absolutno maske niso namenjene, da jih nosi splošna populacija, ki je zdrava," je med drugim povedal. Dr. Magomedovič Gadžijev omeni, da mu je "smrdelo", da niso bile dovoljene obdukcije, dr. Piberl pa med drugim pove, da "ne pozna nikogar, ki bi poznal nekoga, ki bi to imel". Svetuje tudi: "Gibajte se, ostanite aktivni, svež zrak, sonce, voda, vitamini in zdrava hrana." Dr. Figelj ob tem pravi, da je "epidemija minoren medicinski problem. Zdravila nimamo, podporni ukrepi, ki jih ponujamo v primeru težjega poteka bolezni, pa ponujamo tudi v primeru drugih bolezni in to ni noben problem v medicini."

Celotno oddajo si lahko ogledate v priloženem videu, spodaj pa je tudi odziv infektologov iz UKC Ljubljana. Vse skupaj tudi dokazuje, da si stroka pri nas (in tudi v svetu) glede Covida-19 še zdaleč ni enotna.

'ZDRAVNIKI SO SPREGOVORILI' - ODGOVOR SPECIALIZANTOV INFEKTOLOGIJE NA PRISPEVEK Spodaj podpisani zdravniki...

Objavil/a UKC Ljubljana dne Četrtek, 17. september 2020


Več v Slovenija