MIZŠ prosi, da spoštujemo vladni odlok o uporabi mask

Pojasnilo k sprejetju vladnega odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.

Prlekija-on.net, torek, 22. september 2020 ob 18:25
Glede priporočil za uporabo mask v vzgojno izobraževalnih zavodih veljajo smernice NIJZ

Glede priporočil za uporabo mask v vzgojno izobraževalnih zavodih veljajo smernice NIJZ

Iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) so poslali pojasnilo k sprejetju vladnega odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.

"Glede priporočil za uporabo mask v vzgojno izobraževalnih zavodih veljajo smernice, ki so objavljene na strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Veljavni odlok vlade, sprejet v petek, 18. septembra 2020, smernice Nacionalnega inštituta za javno zdravje začasno in delno prilagaja glede na aktualno epidemiološko sliko.

Zahvaljujemo se vam in vas prosimo, da ga spoštujete," so zapisali.

Bojana Beović

Bojana Beović pravi, da so maske ključni ukrep za zajezitev virusa


Kot je znano, pa se danes številni sprašujejo, ali ukrepi ne veljajo za vse glede nošenja mask in vzdrževanja razdalje. Razburja namreč včerajšnja prireditev, ko so se športniki in politiki, med njimi tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Simona Kustec, družili v zaprtem prostoru in noben od njih ni nosil mask.

Ministrica se je ob tem tudi opravičila javnosti ter napovedala, da se bo iz zaščitnih razlogov preventivno testirala na COVID-19.

Ministrica bo opravila test na COVID-19

Ministrica se opravičuje. Iz zaščitnih razlogov se bo preventivno testirala na COVID-19.




Več v Slovenija