Rdeče regije: Zapiranje lokalov, omejeno delovanje fitnesov, frizerskih in kozmetičnih salonov...

Dodatno se omeji število oseb v frizerskih in kozmetičnih salonih ter fitnes centrih in zaprtih športnih objektih ter trgovinskih centrih, posameznih trgovinah, bankah, poštah, lekarnah in zavarovalnicah...

Prlekija-on.net, četrtek, 15. oktober 2020 ob 15:11
Statistične regije na rdečem seznamu

Statistične regije na rdečem seznamu

Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. Z Odlokom se:

  1. natančneje določa ukrep glede na obarvanost cone,
  2. dodatno omeji število oseb v frizerskih in kozmetičnih salonih ter fitnes centrih in zaprtih športnih objektih ter trgovinskih centrih, posameznih trgovinah, bankah, poštah, lekarnah in zavarovalnicah,
  3. začasno določa zaprtje ali omejitve poslovanja v rdeči coni.

Za regije, kjer število na novo okuženih v zadnjih 14 dnevih ne presega 140 na 100.000 prebivalcev se število oseb v frizerskih in kozmetičnih salonih ter v fitnes centrih in zaprtih športnih objektih omeji na 20 kvadratnih metrov na posamezno stranko. Gostinski obrati v teh regijah lahko delujejo po že ustaljenih pravilih med 6.00 in 22.30.

Jelko Kacin, foto: Urad vlade za komuniciranje/zajem zaslona

Ukrepe za posamezne regije bodo presojali vsaj enkrat na teden


Zaradi poslabšanja epidemiološkega stanja pa se v rdečih regijah, kjer število na novo okuženih v zadnjih 14 dnevih presega 140 na 100.000 prebivalcev, prepoveduje ponujanje storitev neposredno potrošnikom v fitnes centrih in športnih objektih.

Opravljanje gostinske dejavnosti v kavarnah, slaščičarnah, okrepčevalnicah, barih, restavracijah, gostilnah, kmetijah, priprave in strežbe jedi in pijač je dovoljeno v nastanitvenih obratih, vendar le za goste, ki prenočujejo v nastanitvenih obratih in sicer od 6.00 do 22.30. V ostalih gostinskih obratih je dovoljena izključno dostava hrane in pijače ali osebni prevzem.

Z Odlokom se omejuje tudi število strank, ki so lahko hkrati v frizerskih ali kozmetičnih salonih, in sicer na eno stranko v prostoru.

Uradne podatke o številu okuženih po regijah objavlja NIJZ na svoji spletni strani in v Uradnem listu Republike Slovenije najmanj enkrat tedensko. Ti ukrepi začnejo veljati en dan po objavi na NIJZ in v Uradnem listu, prvič pa v soboto 17. oktobra 2020.

Ta odlok začne veljati 16. oktobra 2020.

[ZAČASNI UKREPI V RDEČIH REGIJAH] Zaradi poslabšane epidemiološke situacije s 16. oktobrom začnejo v rdečih...

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne Četrtek, 15. oktober 2020
Maske bodo v rdečih regijah obvezne tudi na prostem

V rdečih regijah nošenje mask tudi na prostem
Več v Slovenija