Naslednji teden šolanje na daljavo, v vrtcih le nujno varstvo otrok

Ministrica Kustec je predstavila odločitev, kako bo naslednji teden glede šolanja, kar najbolj zanima starše šoloobveznih otrok.

Prlekija-on.net, četrtek, 5. november 2020 ob 17:14

V četrtek je na popoldanski novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 med drugim sodelovala ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Simona Kustec. Na četrtkovi dopisni seji vlade so sprejeli nadaljnje ukrepe glede podaljšanja oz. delnem sproščanju nekaterih ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa.

Kacin je v uvodu povedal, da smo na dobri poti, da omejimo širjenje okužb: "Današnje odločive vlade upoštevajo stališče Strokovne skupine pri Ministrstvu za zdravje in v obzir jemljejo še vedno zelo resne epidemiološke razmere. Želja vseh nas je, da čimprej zajezimo epidemijo in smo na dobri poti. Hvala, da se držite priporočil stroke in upoštevate ukrepe."

Aleš Hojs, foto: Urad vlade za komuniciranje/zajem zaslona

Minister sporočil kako je glede ukrepov omejitve zbiranja in gibanja


Ministrica Kustec je ob tem predstavila odločitev, kako bo naslednji teden glede šolanja, kar najbolj zanima starše šoloobveznih otrok. Povedala je, da se v vseh osnovnih šolah, glasbenih šolah in srednjih šolah, nadaljuje šolanje na daljavo. "Verjamem, da se bomo vsi skupaj z razumevanje in medsebojno pomočjo ter lastnim odgovornim preventivnim vedenjem znali uspešno odzvati in pomagati k izboljševanju epidemiološke slike v celotni državi ter v šolskem in vrtčevskem prostoru. Pri današnji odločitvi nas je kot prvi kriterij vodila skrb za zdravje, takoj za njim pa za znanje. Ukrep je začasne narave in ga bomo naslednji teden ponovno preučili. Vračamo se v način dela, ki je bil v veljavi v času prve krize spomladi letos," je povedala ministrica ter dodala: "Vzgojno-izobraževalni proces v vseh osnovnih, glasbenih in srednjih šolah se v naslednjem tednu izvaja na daljavo. Vrtci bodo tudi v prihodnjem tednu na podlagi presoje vrtcev in županov opravljali le nujno varstvo otrok."

"Zavedam se, da predstavljena rešitev ne more zadovoljiti želja in pričakovanj večine, a vam zagotavljam, da smo jo v danem stanju razmer zmožni izpeljati in pri tem ohranjati zdravje vseh ter hkrati učno kondicijo naših šolark in šolarjev," je še pojasnila ministrica.

V zadnjih 14 dneh samo v dveh občinah ni bilo zabeležene nobene okužbe

COVID-19: Trenutno stanje po občinah; pomurska regija z drugo najvišjo incidenco v državi