Minister sporočil kako je glede ukrepov omejitve zbiranja in gibanja

Spremembe pa so na seznamu držav, na rdeči seznam bo po novem uvrščena tudi Srbija.

Prlekija-on.net, četrtek, 5. november 2020 ob 17:35
Aleš Hojs, foto: Urad vlade za komuniciranje/zajem zaslona

Aleš Hojs, foto: Urad vlade za komuniciranje/zajem zaslona

V četrtek je na popoldanski novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sodeloval tudi minister za notranje zadeve, Aleš Hojs, ki je sporočil, da doslej veljavne omejitve zbiranja in tudi omejitve vezane na gibanje še naprej ostajajo v veljavi.

Spremembe pa so na seznamu držav, na rdeči seznam bo po novem uvrščena tudi Srbija. Minister je ob tem pozval, da se na potovanja odpravimo le, če je res nujno, saj se epidemiološke razmere poslabšujejo povsod.

Naslednji teden šolanje na daljavo, v vrtcih le nujno varstvo otrok

Naslednji teden šolanje na daljavo, v vrtcih le nujno varstvo otrok


Prekrškovni postopek bodo lahko vodili tudi občinski redarji

Vlada Republike Slovenije je na dopisni seji izdala Odlok o spremembah Odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije. Na seznam rdečih držav so na novo dodane na primer Andora, celotna Avstrija, Bolgarija, Ciper, Hrvaška, Madžarska, Španija, Vatikan, San Marino, Italija (brez administrativne enote Kalabrija) in Srbija.

Spremenila je tudi odlok o začasni delni omejitvi gibanja ljudi. S spremembo odloka izjava ni več potrebna za uveljavljanje izjeme za prihod na delo, odhod z dela in izvajanje nujnih delovnih nalog ter odpravljanje neposredne nevarnosti za zdravje, življenje in premoženje. Posameznik pa mora s seboj še vedno imeti dokazilo, npr. potni nalog, pogodbo ali drugo ustrezno dokazilo, iz katerega izhaja, kje je zaposlen oziroma kje bo izvajal delovne naloge. Prekrškovni postopek bodo lahko vodili tudi občinski redarji.

Od jutri spremembe v vseh zaprtih javnih prostorih

Državna sekretarka Ajda Cuderman je ob tem povedala, da je odgovornost delodajalcev, da zaposlenim zagotovijo zaščitno opremo ter potrebno opremo za varno opravljanje dela, kot to določajo ostala priporočila. "Od jutri se mora v vseh zaprtih prostorih zagotavljati omejitev 1 stranke na 30m2 ali ene stranke na prostor, če je prostor manjši od 30m2," je povedala ter dodala, da "vlada dobro razume stisko podjetnikov in tudi v teh pogojih epidemije vsakodnevno išče ravnotežje med zahtevami zdravstva in priporočil zdravstvene stroke ter omogočanja delovanja gospodarstva v varnih pogojih."

‼️ [INFO DNEVA] ‼️ Vlada je za 7 dni podaljšala trenutno veljavne ukrepe na področju Republike Slovenije: omejitev...

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne Četrtek, 05. november 2020
Trgovski centri morajo zagotavljati 30 kvadratnih metrov na posamezno stranko

Spremembe v zaprtih javnih prostorih




Več v Slovenija