Krivi, ker smo s podeželja?

Ne gre za sprenevedanje glede trenutnega stanja, le iskanje »dežurnih krivcev« znotraj naše dežele se avtorju zapisa ne zdi smiselno, saj potrebujemo rešitve in ne (novih) težav.

Aleksandra Papež, četrtek, 7. januar 2021 ob 16:034
Krivi

Krivi

Na Facebooku je v teh dneh zaokrožil zanimiv zapis in razkril občutke mnogih, ki bivajo izven mestnih središč ob izjavi Jelka Kacina o t.i. urbani in podeželski Sloveniji, ki je v le nekaj urah dosegel več tisoč ljudi.

"Kriva!"
Najprej, ker sem mlada. In mladi se bojda preveč družimo. 
Nato, ker sem s podeželja. Tukaj smo očitno v očeh tistih na udobnih stolčkih v naši v.d. prestolnici neuki in neodgovorni.  No, vsaj to nam priznate, da se znamo imeti lepo in se (baje) znamo družiti.  
No, od kod je meso na mizi? Od kje priteče mleko? In zelena solata? Iz tujine itak... Ker pridelkom slovenske zemlje, že tako ne pripisujemo pomena, ki si ga zaslužijo... 
Kako vem? Ker jem domači jogurt in skuto, domačo salamo, kruh iz domače moke s svojo marmelado ob čaju iz doma posušenih zelišč in sok, ki sem ga sama skuhala. ZATO! In, če sem zato, ker sem s podeželja "kriva", da se virus širi... Komot ~ ker ne grem od tu v t.i. urbano središče za noben denar! ...
"

Ne gre za sprenevedanje glede trenutnega stanja, le iskanje "dežurnih krivcev" znotraj naše dežele se avtorju zapisa ne zdi smiselno, saj potrebujemo rešitve in ne (novih) težav.

Jelko Kacin, foto: Urad vlade za komuniciranje/zajem zaslona

Po mnenju Kacina gre tokrat razloge za porast okužb iskati na podeželju


Podeželje


Več v Slovenija