Nov dan, novo tresenje tal...

Sunek smo čutili tudi v Ljutomeru. Po prvih podatkih Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje je epicenter tokrat bil 40 km jugovzhodno od Zagreba, magnituda pa je bila 3,5 po Richterju.

Prlekija-on.net, četrtek, 7. januar 2021 ob 18:35
Ponovno nas je streslo

Ponovno nas je streslo

V četrtek, 7. januarja, okoli 18.25 so se tla ponovno močneje stresla. Sunek smo čutili tudi v Ljutomeru. Po prvih podatkih Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje je epicenter tokrat bil 40 km jugovzhodno od Zagreba, magnituda pa je bila 3,5 po Richterju. Po podatkih EMSC-ja je bila magnituda 3,8.

Močnejši potresni sunek je v četrtek bil že nekaj po 12. uri, ko so se tla stresla 41 km vzhodno od Karlovca, magnituda pa je bila 3,6 po Richterju.

Tresenje tal je v naši regiji sicer že stalnica od 28. decembra. Od takrat skorajda ni dneva, ko ne bi čutili močnejšega sunka, vsi potresi pa imajo žarišče v okolici Petrinje, kjer se je 29. decembra zgodil tudi rušilni potres.

Magnituda je po podatkih EMSC-ja bila 5,5

Tla so se ponovno močneje stresla, tudi v Sloveniji


Potresi
Potresi na Hrvaškem v četrtek, vir: emsc-csem.org


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Slovenija