Sproščanje ukrepov po regijah bo potekalo glede na določene kriterije

Do 18. januarja veljajo vsi ukrepi. O morebitnem sproščanju ukrepov po regijah bo vlada ravnala glede na določene kriterije.

Prlekija-on.net, petek, 8. januar 2021 ob 11:221
Janez Janša

Janez Janša

V petek je potekala novinarska konferenca predsednika vlade Janeza Janše in podpredsednikov vlade Zdravka Počivalška in Mateja Tonina, na kateri so predstavili Strategijo za obvladovanje bolezni covid-19 glede na trenutne epidemiološke razmere.

Kot je povedal Janša, veljavni ukrepi po vsej državi veljajo vsaj do 18. januarja, nato se bo odločalo o sproščanju, tudi na ravni regij z boljšo epidemiološko sliko. Da pa preidemo na regijski pristop, je treba doseči nacionalno merilo. Regijski pristop bo uporabljen, ko bo celotna država po številu okužb v zadnjih 7 dneh padla pod 1.350 in po številu zasedenih postelj padla pod 1.200 hospitaliziranih zaradi covid-19.

Konferenco si lahko ogledate v priloženem videu.

Strategija za obvladovanje bolezni COVID-19

Šolanje na daljavo se nadaljuje

Šola na daljavo še vsaj do 18. januarja; podaljšanih tudi večina odlokov


Novinarska konferenca, 8. 1. 2021

Novinarska konferenca predsednika vlade Janeza Janše in podpredsednikov vlade Zdravka Počivalška in Mateja Tonina, na kateri bodo predstavili Strategijo za obvladovanje bolezni covid-19 glede na trenutne epidemiološke razmere

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne Petek, 08. januar 2021


Več v Slovenija