Policisti prijeli domnevnega piromana

Kriminalisti so ugotovili, da obstaja utemeljen sum, da je prijeti osumljenec podtaknil tudi oba požara na dveh šolah, kjer je nastala velika premoženjska škoda, ki po nestrokovni oceni znaša najmanj 35.000 evrov.

Prlekija-on.net, torek, 13. april 2021 ob 12:40
V neposredni bližini je bil prijet 32-letnik z območja UE Murska Sobota

V neposredni bližini je bil prijet 32-letnik z območja UE Murska Sobota

Policisti PU Murska Sobota so bili v petek, 9. aprila, ob 23.40 uri obveščeni, da je v bližini mestne tržnice v Murski Soboti prišlo do manjšega požara. Požar se je nato razširil tudi na večnamensko stavbo. Na kraj so bili takoj napoteni policisti, ki so opravili ogled ter zbrali obvestila. V neposredni bližini je bil prijet 32-letnik z območja UE Murska Sobota.

Ker je obstajal utemeljen sum, da je prav prijeti v podhodu večnamenske stavbe na mestni tržnici naklepno zakuril smeti so mu kriminalisti in policisti, na podlagi drugega odstavka 157. člena ZKP, odvzeli prostost. Pri tem je nastala materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša 2.120 evrov.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota so z nadaljnjim zbiranjem obvestil ugotovili, da obstaja utemeljen sum, da je prijeti osumljenec podtaknil tudi oba požara na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota, kjer je nastala velika premoženjska škoda, ki po nestrokovni oceni znaša najmanj 35.000 evrov. Končna materialna škoda bo znana po zaključeni sanaciji. Zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj požiga (prvi odstavek 222. člena KZ-1) in kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari (prvi odstavek 220. člena KZ-1), je bil osumljeni dne 11. 4. 2021 priveden k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je zanj odredil pripor.

Za ostala kazniva dejanja in sicer za povzročitev splošne nevarnosti po prvem odstavku 314. člena KZ-1 in dveh kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari po prvem odstavku 220 člena KZ-1, storjena pred časom v Murski Soboti, kriminalisti in policisti še zbirajo obvestila.



Več v Črna kronika