Od sobote prehajanje med regijami, na prireditvah do 10 ljudi, v rumenih regijah tudi strežba v lokalih

Od vključno 24. aprila do vključno 2. maja 2021 velja tudi, da je po vsej državi dovoljeno prehajanje med vsemi statističnimi regijami in dovoljeno je zbiranje do 10 ljudi.

Prlekija-on.net, sreda, 21. april 2021 ob 21:13
Od sobote bo dovoljeno prehajanje med regijami

Od sobote bo dovoljeno prehajanje med regijami

Vlada je upoštevajoč epidemiološko situacijo v državi sprejela več ukrepov sproščanja. Prihodnji teden odpirajo vrata vse izobraževalne ustanove. To pomeni, da bodo znova omogočena predavanja na fakultetah in višjih strokovnih šolah. Priporočen je hibridni model, torej kombinirana izvedba študijske dejavnosti z izvedbo v živo in izvajanjem na daljavo, v skladu z zmožnostmi in potrebami visokošolskih zavodov.

Vrata bodo odprli tudi študentski domovi. S svojo dejavnostjo bodo lahko v celoti nadaljevale glasbene šole. Od 26. aprila do vključno 2. maja 2021 je dovoljena športna vadba vsem športnikom ne glede na starosti in kakovost. Dovoljena je samostojna ali strokovno vodena individualna športno rekreativna dejavnost ter športna vadba v vadbenih skupinah do 10 vadečih. Takšna športno rekreativna vadba je dovoljena na zunanjih površinah oziroma na prostem in v zaprtih prostori.

Od 24. aprila do vključno 2. maja 2021 velja tudi, da je po vsej državi dovoljeno prehajanje med vsemi statističnimi regijami, dovoljeno je zbiranje do 10 ljudi, razen če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva, dovoljeno je tudi zbiranje do 10 ljudi na organiziranih javnih prireditvah in javnih shodih (pod pogoji, ki jih določa Zakon o javnih zbiranjih).

V statističnih regijah Podravska, Koroška, Savinjska, Zasavska, Posavska, Jugovzhodna Slovenija, Osrednjeslovenska, Primorsko-notranjska in Gorenjska se določa izjeme na način, kot je določeno za oranžno fazo sproščanja ukrepov. V teh statističnih regijah se pod določenimi pogoji dovoljuje opravljanje gostinske dejavnosti priprave jedi in pijač ter strežbe na terasah in vrtovih gostinskih obratov ter ponujanje nastanitvenih storitev v nastanitvenih obratih do 30 sob, slednje le pod pogojem testiranja potrošnikov ali dokazila o prebolelosti ali dokazila o cepljenju.

V statističnih regijah Pomurska, Goriška in Obalno-kraška se določa izjeme na način, kot je določeno za rumeno fazo sproščanja ukrepov. V teh statističnih regijah se tako pod določenimi pogoji sprošča tudi opravljanje gostinske dejavnosti znotraj gostinskih obratov in ponujanje nastanitvenih storitev do 30 sob v nastanitvenih obratih, ne glede na velikost. Opravljanje obeh dejavnosti je dovoljeno pod pogojem testiranja potrošnikov, dokazila o prebolelosti ali dokazila o cepljenju.

Ponujanje in prodajanje blaga in storitev potrošnikom na daljavo je še vedno povsod dovoljeno.

Odlok začne veljati 24. aprila 2021 in velja do vključno 2. maja 2021, vendar se določila za delovanje nastanitvenih obratov začnejo uporabljati 26. aprila 2021, določila o opravljanju gostinske dejavnosti pa 24. aprila 2021.

Vlada je upoštevajoč epidemiološko situacijo v državi sprejela več ukrepov sproščanja. Prihodnji teden odpirajo vrata...

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne Sreda, 21. april 2021


Več v Slovenija