V Ljubljani je potekal velik protivladni protest

V središču se je zbrala velika množica, več tisoč ljudi, ki zahtevajo odstop vlade in nove volitve.

Prlekija-on.net, torek, 27. april 2021 ob 17:571
Protest v Ljubljani

Protest v Ljubljani

V torek, 27. aprila, na dan upora proti okupatorju, se je ob 17. uri v središču Ljubljane na Prešernovem trgu začel protivladni protest. "Današnji dan upora proti okupatorju oziroma praznik Osvobodilne fronte je posvečen novi združeni fronti, ki se je oblikovala v zadnjem letu v bojih zoper diktatorske in fašistične poteze strahovlade Janeza Janše. Civilna družba, nevladne organizacije in aktivni posamezniki iz vseh družbenih sfer smo se med seboj povezali v boju proti novodobnemu okupatorju, za svobodo, demokracijo in vladavino prava," so v sporočilu za javnost zapisali pri protestni ljudski skupščini.

V središču se je zbrala velika množica, več tisoč ljudi, ki zahtevajo odstop vlade in nove volitve. Iz trga je nato množica krenila po mestu, kjer so se ustavljajo pred ministrstvi in predsedniško palačo, končni cilj pa je bil parlament. Tam so po nagovorih več ljudi na koncu še vsi skupaj zapeli Zdravljico.

Po navedbah protestnikov zadnje leto ni zaznamovala samo epidemija, temveč predvsem vladno delovanje v njej, saj po njihovem mnenju  Janševa vlada namreč že od samega začetka izrablja zdravstveno krizo za podrejanje vseh družbenih sistemov svoji ideologiji in lastnim interesom.

SMRT FAŠIZMU, SVOBODA NARODU!

Objavil/a Piščalka dne Torek, 27. april 2021


Več v Slovenija