Oba pogoja za prehod v rumeno fazo izpolnjena

V rumeni fazi je predvideno sproščanje turističnih namestitev v skladu z navodili NIJZ-ja ter delovanje srednjih šol in fakultet brez omejitev.

Prlekija-on.net, torek, 11. maj 2021 ob 11:34
V rumeni fazi je predvideno sproščanje turističnih namestitev

V rumeni fazi je predvideno sproščanje turističnih namestitev

V torek se je sedemdnevno povprečje potrjenih okužb s covidom-19 znižalo na 549 (v ponedeljek 606), hospitaliziranih bolnikov pa je trenutno 477, kar je manj kot 500. S tem sta izpolnjena oba pogoja za prehod države v rumeno fazo. O nadaljnjih spremembah ukrepov bo vlada odločala na sredini seji, pred tem se bo posvetovala tudi s strokovno svetovalno skupino.

Vladna govorka Maja Bratuša je sicer na dopoldanski novinarski konferenci povedala, da navkljub boljšim podatkom razlike med regijami še vedno ostajajo. Kot je povedala, ima najslabša regija, Primorsko-Notranjska, več kot enkrat slabše sedemdnevno povprečno število potrjenih primerov na 100 tisoč prebivalcev kot najboljša regija, to je trenutno Posavska.

Vladni semafor
Načrt sproščanja ukrepov

V rumeni fazi je predvideno sproščanje turističnih namestitev v skladu z navodili NIJZ-ja ter delovanje srednjih šol in fakultet brez omejitev. Naslednja je zelena faza, kjer bi nato veljali splošni higienski ukrepi in še vedno prepoved delovanja barov in diskotek, ostalo bi se odprlo.



Več v Slovenija