Ponoči so se tresla tla, potres smo čutili tudi pri nas

Po podatkih Evropsko‑mediteranskega seizmološkega centra (EMSC) je bila magnituda 4,7.

Prlekija-on.net, torek, 17. avgust 2021 ob 08:14
Potres

Potres

Okoli 2. ure ponoči nas je iz spanja spet prebudili tresenje tal. Urad za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje poroča, da so ob 1.58 seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili močnejši potres v bližini Petrinje (Hrvaška), 151 km jugovzhodno od Ljubljane. Po podatkih Hrvaške seizmološke službe je imel magnitudo 4,2. "Po prvih podatkih so potres čutili številni prebivalci jugovzhodne Slovenije. Ocenjujemo, da intenziteta (učinki) potresa v Sloveniji ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98)," še poročajo. Potres smo čutili tudi v Ljutomeru.

Po podatkih Evropsko‑mediteranskega seizmološkega centra (EMSC) je bila magnituda 4,7. O gmotni škodi zaenkrat ne poročajo, lahko pa bi potres dodatno poslabšal stanje stavb, ki so bile poškodovane v močnem potresu, ki je Petrinjo in okolico prizadel konec lanskega leta.

Potres
Potres smo čutili tudi v Sloveniji, vir: Arso


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Slovenija