Janša: Sodba je bila pričakovana, nanjo smo bili pripravljeni, ker nismo naivni

Po njegovem bo sodba odpravljena in bo padla

Prlekija-on.net, torek, 29. april 2014 ob 14:4511
Janez Janša

Janez Janša

Danes je potekala novinarska konferenca, na kateri je predsednik Slovenske demokratske stranke (SDS) Janez Janša pokomentiral aktualne politične razmere v državi in odločitev Višjega sodišča v Ljubljani v zadevi Patria.

Sodišče potrdilo sodbo v primeru Patria
Sodišče potrdilo sodbo v primeru Patria

Janša je med drugim povedal: "Sodba je bila pričakovana, nanjo smo bili pripravljeni, ker nismo naivni. Napisana je bila že zdavnaj." Po njegovem bo sodba odpravljena in bo padla. "Sodba je pravnomočna in jo je seveda treba upoštevati, dokler ne bo odpravljena, vendar je ni mogoče spoštovati." Po njegovem spoštuješ tistega, ki si spoštovanje zasluži. "Med božjimi zapovedmi nikjer nič ne piše o spoštovanju sodstva," je povedal. "Slovenci sodstva ne spoštujemo in mu ne zaupamo. Sam nisem nobena izjema, pripadam tričetrtinski večini ljudstva, v imenu katerega se sodi," je bil jasen. Ob tem je poudaril, da je stranka, ki jo vodi "na zadnjih volitvah dobila za 2 odstotka večjo podporo, kot jo uživa sodstvo."

Sodbo si lahko v celoti preberete tukaj

Opozoril je, da sta že med procesom dr. Ljubo Bavcon in bivši minister za pravosodje govorila o indični sodbi. Sodba je po njegovem zato bolj absurdna kot tista leta 1988. "Tam so si vsaj izmislili zeleni flomaster." Poudaril je: "Skovanka 'indični krog' bo prišla v slovensko politično zgodovino. Koliko indičnih krogov je sklenjeno v primerih nezastarljivih zločinov proti človeštvu? Več kot 600 - toliko kolikor je množičnih grobišč v Sloveniji."

Med drugim je pozval k udeležbi volitev: "Pojdite na volitve in glasujte za vladavino prava, normalno evropsko Slovenijo in SDS".

Spodaj lahko prisluhnete celotnemu tonskemu posnetku.

Predvajalnik




Več v Slovenija