Mijatovićeva razstavlja šestič

V Galeriji Boni v Radencih je domačinka Tatjana Mijatović pripravila že svojo šesto samostojno razstavo. Za otvoritev razstave, ki je bila dan pred praznikom, 26. aprila popoldne, je Danijel Ferlinc Danny med drugim zapisal: »Tatjano in njeno slikarstvo sem poimenoval  »od pike do slike.« Abstraktno slikarstvo, nedoumljivo, neopisljivo, za mnoge nerazumljivo. Abstraktno slikarstvo jo je popolnoma prevzelo, zasvojilo in jo potegnilo s svojo nenatančnostjo in navideznim ...

četrtek, 28. april 2011 ob 16:20

Ročna izdelava opeke (cigla)

27. april, Dan upora proti okupatorju, so pri Mali Nedelji praznovali delovno. Praznovanje so namreč popestrili s prikazom izdelave opeke na način, kot so to delali pred drugo svetovno vojno in še po njej, torej ročno, vsako opeko posebej. Pri Žnidaričevih v Kuršincih je še ohranjeno orodje za izdelavo opeke, saj je bil oče sedanjega gospodarja znan izdelovalec opeke, ki je svoje znanje in izkušnje prenesel na sina Silva. In prav Silvo Žnidarič je pobudnikin glavna gonilna sila projekta ...

sreda, 27. april 2011 ob 18:023

Proslava ob Dnevu upora proti okupatorju

Občina Ljutomer in Združenje borcev za vrednote NOB Ljutomer sta v sredo, 20. aprila, v Domu kulture Ljutomer pripravila proslavo ob 27. aprilu - Dnevu upora proti okupatorju in v počastitev 70. obletnice ustanovitve OF. Prisotne je najprej nagovorila županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, ki je v govoru poudarila pomembnost protinacističnega in protifašističnega gibanja.

torek, 26. april 2011 ob 18:5519

Razstava pirhov, velikonočnih košar in prtov v Veržeju

V sredo, 20. aprila, se je v Zavodu Marianum Veržej, uradno odprla 3. Razstava pirhov, velikonočnih košar in prtov slovenskih pokrajin, kjer si na enem mestu lahko ogledate tradicionalne in novodobne pirhe, prvič tudi tradicionalne in novodobne velikonočne košare, vezenine z velikonočnimi motivi iz vseh slovenskih pokrajin, razstavljeni pa so tudi izdelki vrtcev in šol severovzhodne Slovenije.

sreda, 20. april 2011 ob 20:101

Sijajen uspeh mladih pevcev OŠ Ivan Cankar Ljutomer v Bratislavi

Minuli vikend je bil zelo uspešen za otroški pevski zbor OŠ Ivana Cankarja iz Ljutomera. Mladi pevci do 12 let so se pod vodstvom zborovodje prof. Jožeta Gerenčerja udeležili svetovnega tekmovanja v Bratislavi na Slovaškem. V svoji kategoriji do 12 let so osvojili srebrno plaketo in samo 1,8 točke jih je ločilo do zlata. Ob spremljavi pianistke Sare Žibrat so se predstavili s šestimi pesmicami.

sreda, 20. april 2011 ob 12:143

V ljutomersko knjižnico odslej tudi z dvigalom

Danes je s slovesno otvoritvijo v Splošni knjižnici Ljutomer, pričelo delovati dvigalo, s katerim bo odslej omogočen dostop v prostore knjižnice tudi invalidom, dvigalo pa bo dobrodošlo tudi za starejše osebe, mamice z otroki in ostale gibalno ovirane uporabnike. Trak sta skupaj slovesno prerezali županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba in direktorica Splošne knjižnice Ljutomer Silva Kosi.

sobota, 16. april 2011 ob 12:153

Prekmurci navdušujejo

Pevska skupina Prekmurci s Tišine je 12. aprila popoldne s pesmijo ponovno navdušila stanovalke in stanovalce DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci. Nad njihovim petjem so izrazili to veselje že lani ob božičnem koncertu in ni nič čudnega, če je veljalo vabilo k ponovnemu obisku.

sreda, 13. april 2011 ob 12:011

Predstavljenih 37 raziskovalnih nalog

Regionalni center Zveze za tehnično kulturo Murska Sobota je v ponedeljek, 11. aprila 2011, organiziral na OŠ Cankova 19. Regijsko srečanje mladih raziskovalcev Pomurja. Srečanja se je udeležilo 66 mladih raziskovalcev (54 iz OŠ in 12 iz SŠ), ki so pripravili kar 37 raziskovalnih nalog (27 OŠ in 10 SŠ) ob pomoči 43 mentorjev na 10 različnih raziskovalnih področjih.

ponedeljek, 11. april 2011 ob 21:11

Razstava za en dan

V veliki dvorani gostišča – picerije Kostanj v naselju Ptujska cesta v občini Gornja Radgona je samo en dan – 9. aprila 2011 – predstavil javnosti svoja slikarska dela Branko Borko iz Gornje Radgone. Razstavo svojih slik je pripravil ob 50 obletnici svoje razstavne dejavnosti.

sobota, 9. april 2011 ob 22:01

Slikarka duše

Profesorica razrednega pouka Annmarie Saša Prah, po rodu iz Lenarta v Slovenskih goricah, ki že 20 let živi v Ljubljani in  ima tam svojo prodajno galerijo, od 8. aprila dalje razstavlja svoje oljne slike v Galeriji Ante Trstenjaka v Ljutomeru.

sobota, 9. april 2011 ob 21:13