Otroci s posebnimi potrebami obiskali knjižnico

V četrtek, 16. 6. 2011, so knjižnico v Ljutomeru obiskali učenci z OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, Podružnica Cvetka Golarja. Pridružili so se jim otroci z oddelka posebnega programa vzgoje in izobraževanja. Skupno 25 otrok in 7 spremljevalcev je prisluhnilo pravljicam na mladinskem oddelku knjižnice, nato so si ogledali še oddelek za odrasle, posedeli v čitalnici, v muzeju pa so se zabavali ob zanimivem filmu.

sobota, 18. junij 2011 ob 11:141

Na Glavnem trgu plesale baletke

Že drugo leto je LTO Prlekija Ljutomer s sodelovanjem Plesnega studia Klavdija iz Ormoža pripravil baletni nastop. Omenjeni studio ima tudi v Ljutomeru 2 skupini, ki se učijo osnov baleta ter različne koreografije. Del tega znanja so nam »balerine« iz Ljutomera in Ormoža predstavile, 11. junija na Glavnem trgu v Ljutomeru. Spet so nas presenetile z dodelano in dovršeno koreografijo, gibi, držo in nenazadnje s prečudovitimi kostumi.

četrtek, 16. junij 2011 ob 14:441

Sprejem otrok vrtca Ljutomer, ki so osvojili srebrno priznanje

V sredo, 15. junija 2011, je županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba sprejela otroke vrtca Ljutomer, ki so za odličen nastop z naslovom Žveglice osvojili srebrno priznanje na XV. državni reviji ljudskih pesmi, plesov in običajev Pika poka pod goro v Kulturnem centru v Rogaški Slatini.

četrtek, 16. junij 2011 ob 12:10

Mali prleški ustvarjalci v Železnih Dverih

13. medobčinska likovna kolonija pod imenom Gresovščak 2011 je bila tokrat v Železnih Dverih pri izletniški kmetiji Belec. Kot je v nagovoru povdaril akademski slikar Vlado Potočnik je to kraj, kjer kar čutiš lepoto in mir, ustvarjalnost pa kipi izpod rok mladih umetnikov.

četrtek, 16. junij 2011 ob 11:021

Na 6. Otroški varnostni olimpijadi slavili učenci OŠ Ormož

Policijska uprava Maribor že šesto leto izvaja preventivni projekt Otroška varnostna olimpijada. V ospredju ni tekmovanje otrok, temveč z igro in zabavo pridobiti potrebno znanje o varnosti in samozaščiti. Skozi predtekmovanja so prekrižali meče tekmovalci 4. razredov iz 101 osnovne šole.

petek, 10. junij 2011 ob 09:49

Otroci prenočili v vrtcu

Danes ob 18. uri, smo se zbrali, z željo, da bi skupaj prenočili v vrtcu. Najprej smo se po kotičkih poigrali, nato pa sta Mateja in Sonja na našo željo naredile tople sendviče. Obiskala nas je tudi g. ravnateljica Marija Pušenjak in nam zaželela prijetno spanje in zabavo.

četrtek, 2. junij 2011 ob 23:142

Na 15. cicibaniadi sodelovalo 48 malčkov

Ob današnjem SVETOVNEM DNEVU ŠPORTA, je športna zveza v sodelovanju z Vrtcem Razkrižje izvedla športno zabavno prireditev za predšolske otroke vrtcev Upravne enote Ljutomer - vrtcev občin Križevci, Ljutomer, Razkrižje in Veržej - 15. cicibaniada 2011, mini olimpijada.

torek, 31. maj 2011 ob 20:421

Zaključna prireditev vrtca Sonček pri Sv. Juriju ob Ščavnici

V soboto, 28. Maja se je v telovadnici OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici odvila zaključna prireditev vrtca Sonček. Letos je prireditev potekala malo drugače kot do sedaj. Krajši program za otroke in starše so pripravile strokovne delavke, ki v vrtcu izvajajo različne krožke. Na začetku je pevski zbor pod vodstvom vzgojiteljice Mateje Maguša zapel tri pesmi. Pevski zbor obiskuje 35 otrok, starih od 4 do 6 let.

nedelja, 29. maj 2011 ob 09:301

Otroci skozi ples pokazali, kaj pomeni vrednota imeti dom, domovino...

V četrtek, 26. maja, so otroci vrtca Ljutomer v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru pokazali, kako so igrivi, veseli, ustvarjalni, radoživi… ter svojim družinam in drugim gostom prikazali del tega, kar počnejo v njihovem vrtcu. Na prireditvi Tam, kjer smo doma... so skozi besedo, ples, pesem in glasbo pokazali, kaj pomeni vrednota imeti dom, domovino...

četrtek, 26. maj 2011 ob 19:34

Prireditev za babice in dedke v vrtcu Stročja vas

V petek, 20. maja, smo povabili na obisk v vrtec babice in dedke. Naše srečanje se je odvijalo v dopoldanskem času. Ob nastopu folklore in predstavitvi otrok vrtca, so babice in dedki obujali spomine na svojo otroštvo. Druženje smo nadaljevali v jedilnici šole, kjer smo pripravili obdaritev in pogostitev za naše povabljence.Več utrinkov s prireditve si lahko ogledate v galeriji.

ponedeljek, 23. maj 2011 ob 20:00