Zaključna prireditev vrtca Sonček pri Sv. Juriju ob Ščavnici

V soboto, 28. Maja se je v telovadnici OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici odvila zaključna prireditev vrtca Sonček. Letos je prireditev potekala malo drugače kot do sedaj. Krajši program za otroke in starše so pripravile strokovne delavke, ki v vrtcu izvajajo različne krožke. Na začetku je pevski zbor pod vodstvom vzgojiteljice Mateje Maguša zapel tri pesmi. Pevski zbor obiskuje 35 otrok, starih od 4 do 6 let.

nedelja, 29. maj 2011 ob 09:301

Otroci skozi ples pokazali, kaj pomeni vrednota imeti dom, domovino...

V četrtek, 26. maja, so otroci vrtca Ljutomer v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru pokazali, kako so igrivi, veseli, ustvarjalni, radoživi… ter svojim družinam in drugim gostom prikazali del tega, kar počnejo v njihovem vrtcu. Na prireditvi Tam, kjer smo doma... so skozi besedo, ples, pesem in glasbo pokazali, kaj pomeni vrednota imeti dom, domovino...

četrtek, 26. maj 2011 ob 19:34

Prireditev za babice in dedke v vrtcu Stročja vas

V petek, 20. maja, smo povabili na obisk v vrtec babice in dedke. Naše srečanje se je odvijalo v dopoldanskem času. Ob nastopu folklore in predstavitvi otrok vrtca, so babice in dedki obujali spomine na svojo otroštvo. Druženje smo nadaljevali v jedilnici šole, kjer smo pripravili obdaritev in pogostitev za naše povabljence.Več utrinkov s prireditve si lahko ogledate v galeriji.

ponedeljek, 23. maj 2011 ob 20:00

Razstava Veliki nemarni škornji

V torek, 17.5.2011, ob 9.00, je bila v Vrtcu Ljutomer na Ormoški 21, otvoritev razstave ob zaključku projekta Veliki nemarni škornji in tednu vseživljenjskega učenja. Skupina Mavric je razstavila izdelke, priročnike, fotografije..., ki so nastali v celoletnem projektu. Otvoritve razstave se je udeležil tudi g. Zdravko Lebarič vodja komunalnega programa, kot predstavnik KSP Ljutomer. d.o.o., ki je bil tudi donator priročnikov Veliki nemarni škornji, g. ravnateljica Marija Pušenjak, nekaj ...

četrtek, 19. maj 2011 ob 18:44

Nove folklorne obleke za potrebe folklorne dejavnosti vrtca in OŠ Križevci pri Ljutomeru

V petek, 13. maja, je v dvorani kulturnega doma Križevci potekala dobrodelna folklorna prireditev vrtca in šole Križevci pri Ljutomeru, Včosih je lüšno blo. Ob tej priložnosti so se otroci vrtca in prve triade osnovne šole ponosno predstavili z novimi folklornimi oblekami. Zbrane prispevke  bomo  namenili nabavi raznih dodatkov kot so; naramnice, brezrokavniki, obešalniki in zaščitne vreče za obleko, čevlje ipd.

sreda, 18. maj 2011 ob 19:03

Včosih je lüšno blo

Vrtec in osnovna šola Križevci vas vabita na drugo dobrodelno folklorno prireditev »Včosih je lüšno blo«, ki bo v petek, 13.5.2011, ob 19.00 uri v kulturnem domu Križevci pri Ljutomeru. V programu vam bomo predstavili naše nove folklorne obleke ter ljudsko izročilo, katero prenašamo iz roda v rod.

četrtek, 12. maj 2011 ob 07:511

Otroci so prikazali, kako se izdeluje žveglica

V soboto, 7. maja 2011 je bila XV. državna revija ljudskih pesmi, plesov in običajev Pika poka pod goro v Kulturnem centru v Rogaški Slatini. Petnajst let že poteka ta festival druženja z enim samim ciljem, ohranjati naše ljudsko izročilo, se družiti med sabo in osveščati ljudi o pomenu poznavanja svojih korenin. Iz vrtca Ljutomer smo v teh 15. letih že nekajkrat gostovali na festivalu.

nedelja, 8. maj 2011 ob 03:402

V vrtcu Veržej uredili zeliščni kotiček

Zelišča in dišavnice so okras narave in doma. Zato smo se tudi vzgojiteljice starejše skupine odločile, da si pred vrtcem na igrišču naredimo kotiček z zelišči in z dišavnicami ter otrokom konkretno predstavimo smisel in pomen takšnih manj znanih rastlin za vključevanje le-teh v vsakodnevno zdravo prehrano.

petek, 6. maj 2011 ob 10:141

Nastop za dedke in babice v najstarejšem vrtcu Gresovščak

Danes so bili povabljeni dedki in babice v vrtec Gresovščak, kjer so vnuki in vnukice pripravili lep nastop. Pokazali so, kaj so se naučili in vsem podarili šmarnice, ki so jih nabrali sami. Lepo je opazovati te male kratkohlačnike in preživeti lep dopoldan s tistimi, ki se imajo najraje.

sreda, 4. maj 2011 ob 17:451

Otroci iz vrtca Stara Cesta postavili majsko drevo

Kot se za praznik dela spodobi, smo tudi v vrtcu Stara Cesta postavili majsko drevo. Začelo se je tako, da so nam očetje pripeljali drevo, mi pa smo naredili venec in ga okrasili. Andreja smo prosili za pomoč, da nam je zvrtal luknjo. Na drevo smo dali venec in zastavo ter ga nato družno postavili na igrišču vrtca.

petek, 29. april 2011 ob 14:331