Od Nove Gorice do Murske Sobote v enem dnevu - s kolesom

V soboto, 25. junija popoldne smo v Jušincih pričakali znanca z našega portala Tunčeka in šest njegovih prijateljev, ki so imeli za seboj dolgo pot in to na kolesu. Že ob polnoči so se iz Nove Gorice odpravili na nekaj čez 300 km dolgo pot proti Murski Soboti. Kljub prevoženim 263 kilometrom, ko jih je vso pot oviral veter v prsi, skozi Vipavsko dolino precej močna burja, v okolici Ljubljane pa tudi megla, so v Juršince prispeli dokaj sveži in dobro razploženi.

nedelja, 26. junij 2011 ob 19:506

Domačinom prehodni pokal

Na 3. spominskem malo nogometnem turnirju Franca Škrinjarja se je na igrišču pri OŠ Stročja vas zbralo 12 ekip iz Podravja in Prlekije. Po predtekmovalnih bojih so se v končnico uvrstile domači ekipi Gostilna na gmajni iz Razkrižja in Vulkanizerstvo Ščavničar iz Nunske grabe ter Torpedo iz Lenarta in ŠD Rim iz Ptuja. Zanimivo, da so o zmagovalcu v finalnih obračunih (za 3. in 1. mesto) odločali kazenski streli.

torek, 21. junij 2011 ob 21:35

Pija Šumer - tekmovalka na vodnem skuterju

Mariborčanka Pija Šumer je po srcu športnica že od rosnih otroških let. Bodočo zdravnico je nad športnim udejstvovanjem in preživljanjem časa na prostem navdušil oče, za kar mu je še danes hvaležna. Smučati se je naučila pri treh letih, pri šestih je v tej disciplini že tekmovala, pri sedmih pa je prvič sedla na motor – prav to pa jo je posredno pripeljalo v »sedlo« vodnega skuterja, katerega ponosna lastnica je postala leta 2006.

ponedeljek, 20. junij 2011 ob 12:122

Ljutomerčani ligo končali na petem mestu

Članska nogometna ekipa NK Ljutomer je v zadnjem, 26. krogu Pomurske lige doma premagala NK Dobrovnik z rezultatom 3:1. Ljutomerčani so tako ligo po zelo uspešnem spomladanskem delu končali na petem mestu. V naslednji sezoni bomo v Pomurski ligi lahko spremljali "prleški derbi", saj je NK Veržej izpadel iz 3. SNL in bo naslednjo sezono igral v Pomurski ligi.

nedelja, 12. junij 2011 ob 23:25

NK Veržej izpadel iz 3. SNL

Člani NK Veržej so v zadnjem krogu z neodločenim rezultatom 1:1 proti NK Stojnci izpadli iz 3. SNL Vzhod in bodo v naslednji sezoni nastopali v Pomurski ligi. Edini gol za Veržejce je dosegel David Vinkovič v 41. minuti. Naslednjo sezono bo NK Veržej tako igral v Pomurski ligi, kjer se nam obeta "prleški derbi" z NK Ljutomer, ki so letošnjo sezono končali na petem mestu omenjene lige.

nedelja, 12. junij 2011 ob 23:221

Pohodniki prehodili Grossmannovo pot

Pohodniki TD Mala Nedelja-Radoslavci s svojimi gosti so v soboto. 11. junija, opravili drugi letošnji pohod. Tokrat so prehodili pot, ki vključuje ogled rojstne hiše prvega slovenskega filmarja dr. Karola Grossmana, zato ga menujejo Grossmannov pohod. Izpred hotela Bioterme so se pohodniki, med katerimi so bili tudi učenci in učitelji OŠ Mala Nedelja, podali skozi Bodislavce in Kuršince do Pekarne Hojs.

nedelja, 12. junij 2011 ob 18:061

Letno kopališče v Ljutomeru se odpre 25. junija

Letošnja kopalna sezona na kopališču v Ljutomeru se prične v soboto 25. junija. Kopališče se odpre ob 10 uri. Prvi dan bo za vse kopalce tudi prost vstop. Začetek kopalne sezone bo odvisen predvsem od vremenskih razmer. Pogoji za odprtje bodo izpolnjeni v primeru temperature zraka nad 20 stopinj in temperature vode vsaj 22 stopinj celzija. Če ta pogoj ne bo izpolnjen, se otvoritev kopalne sezone ustrezno zamakne.

četrtek, 9. junij 2011 ob 10:202

Mura spet v prvo ligo?

Na podlagi dopisa Nogometne zveze Slovenije (NZS) se je včeraj sestal upravni odbor nogometnega kluba Mura, kjer so se člani pogovorili o nadaljnjih korakih murskosoboškega kluba. Upravni odbor je sklenil, da so danes na NZS poslali vlogo za pridobitev prvoligaške licence, ki so jo opremili z vso potrebno dokumentacijo.

sreda, 8. junij 2011 ob 19:58

Dejan Vajs zmagal na tekmi svetovnega pokala

O Dejanu Vajsu, kickboxerju iz Ivanjševec ob Ščavnici pri Gornji Radgoni smo že poročali, ko se je boril za mesto v državni reprezentanci. Po uspehu na državnih tleh in osvojitvi naslova državnega prvaka se je v preteklem vikendu skupaj s slovensko kikboks reprezentanco mudil v  Riminiju v Italiji kjer je potekal tradicionalni svetovni pokal WAKO že 16. po vrsti.

sreda, 8. junij 2011 ob 10:52

Tokrat petarda v mreži Bogojine

Članska nogometna ekipa NK Ljutomer je v 25. krogu Pomurske lige tokrat v gosteh premagala NK GMT Bogojina z rezultatom 5:0. V 22. krogu so s "petardo" doma odpravili ekipo Hotize. Naslednji teden ljutomerčani v zadnjem krogu doma gostijo ekipo NK Dobrovnik. Z zmago lahko ligo končajo na petem mestu. NK Rakičan je sicer že v prejšnjem krogu postal prvak lige, saj ima neulovljivo prednost.

nedelja, 5. junij 2011 ob 20:42