533 udeležencev se je podalo preko 23 ovir drugega prekmurskega oviratlona

23 ovir na letošnjem prekmurskem oviratlonu, je letos premagovalo 533 udeležencev, kar je za 130 več kot lani. V društvu Oviratlon so ga znova pripravili med soboškim športnim letališčem v Rakičanu in bližnjo Pomgradovo gramoznico.

ponedeljek, 12. september 2016 ob 08:17

Črešnjevski tamburaši bodo nastopali v novih kostumih

Vedno prisrčni in dobro poznani tamburaši iz Črešnjevcev, ki s svojim igranjem polepšajo in popestrijo marsikatero kulturno prireditev v občini in tudi izven nje, se te dni veselijo nove pridobitve, novih kostumov. Srčna želja, da bi se nabavila nova oblačila za tamburaše, je tlela že nekaj let, vendar je sam projekt nosil prevelik finančni zalogaj in breme društva, ki je izključno odvisno od donacije občine Gornja Radgona in Krajevne organizacije Črešnjevci- Zbigovci.

nedelja, 11. september 2016 ob 21:14

Pod vplivom alkohola z neprilagojeno hitrostjo trčila v drog javne razsvetljave

V nedeljo, 11. septembra, okoli 15.30 je v Ormožu voznica osebnega vozila trčila v drog javne razsvetljave. Gasilci PGD Ormož so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP Ormož, ki so poškodovano osebo prepeljali v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj.

nedelja, 11. september 2016 ob 19:10

Sredi noči zagorela lesena lopa na Sp. Kamenščaku

V nedeljo, 11. septembra, ob 4.30 je na Spodnjem Kamenščaku zagorela lesena lopa velikosti 10x5 metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Spodnji Kamenščak in PGD Ljutomer.

nedelja, 11. september 2016 ob 19:05

Kam je izginila 18-letna Esmeralda?

Prijatelji in znanci osemnajstletne Esmeralde Horvat iz Dokležovja so nas obvestili, da je prijazno dekle pogrešano od včerajšnjega (sobota) dopoldneva. Nazadnje so jo namreč videli okoli desete ure dopoldne v Dokležovju, od takrat se je za njo izgubila vsaka sled.

nedelja, 11. september 2016 ob 18:57

Delavci migranti na shodu napovedali odločen boj za svoje pravice

Na vseslovenskem shodu delavcev migrantov v UŠC Leona Štuklja v Mariboru se je v soboto zbralo okoli sedemsto delavcev, tudi z družinami. Predstavniki Sindikata delavcev migrantov Slovenije (SDMS) so zbranim pojasnili namen in delovanje sindikata, kaj so doslej že dosegli, predstavili so tudi nadaljnje aktivnosti sindikata ter poudarili da bodo izkoristili vsa pravna sredstva na domačih in evropskih institucijah za dosego pravične in enakopravne obravnave v davčnih postopkih v Republiki Sloveniji ...

nedelja, 11. september 2016 ob 13:42

Mlin na veter na Stari Gori stoji že 20 let

V soboto, 10. septembra, je Turistično društvo Sv. Jurij ob Ščavnici, pripravilo svečanost na kateri so praznovali 20-letnico postavitve mlina na veter na Stari Gori pri Sv. Juriju ob Ščavnici. Na prireditvi, ki je potekala ob mlinu na veter, se je zbralo nekaj članov turističnega društva in gostov. Med njimi so bili tudi nekateri ustvarjalci idej in izvajalci pri gradnji tega edinstvenega objekta v Sloveniji. Predsednik pripravljalnega odbora za postavitev mlina Anton Slana, tedanji predsednik ...

nedelja, 11. september 2016 ob 13:23

Tinekov brod je že sedem let vez med Prekmurjem in Prlekijo

Ob Tinekovem brodu, ki vozi med Gornjo Bistrico in Moto, so se v soboto, 10. septembra, zbrali številni Prekmurci in Prleki, na sedmi obletnici broda. Ob tem so za obiskovalce pripravili bogat zabavni program in bogato ponudbo domačih dobrot.

nedelja, 11. september 2016 ob 11:28

Prleki veselo peli in igrali pri Mali Nedelji

V Kulturnem domu pri Mali Nedelji je bilo v petek, 9. septembra, Območno srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž, na katerem so tokrat zapeli in zaigrali le pevci in godci iz občin Ljutomer in Križevci.

nedelja, 11. september 2016 ob 11:02

Milan Brglez: V Prlekiji sem preživel prekrasen dan

V petek se je v Prlekiji, kot smo že pisali, mudil predsednik Državnega zbora Republike Slovenije, dr. Milan Brglez. Zvečer je na slavnostni prireditvi ob 18. občinskem prazniku bil slavnostni govornik, še pred tem pa je obisk izkoristil za ogled več podjetij in ustanov ter se srečal s številnimi posamezniki in društvi v občinah Ljutomer in Križevci.

nedelja, 11. september 2016 ob 09:24