Uspešna okrogla miza o poenotenju recepta za prleško gibanico

V ponedeljek popoldan je Kulturno in izobraževalno društvo KELIH v okviru prireditve Prleška gibanica 2016 pripravilo okroglo mizo. Tema je bila zelo zanimiva, kar se je odražalo tudi na sami udeležbi.

torek, 30. avgust 2016 ob 10:39

V Trnovcih so pripravili gasilsko in nogometno tekmovanje

V soboto, 27. avgusta, je PGD Trnovci organiziralo 3. tekmovanje pionirjev in veteranov, ki je potekalo pred gasilskim domom, na igrišču pri gasilskem domu pa je potekalo tekmovanje v nogometu. Po dvigu zastave jih je najprej pozdravil naš predsednik Matej Belšak in pa poveljnik G.Z. Sv. Tomaž Albin Belšak.

torek, 30. avgust 2016 ob 10:26

Najboljše vampe so skuhale ekipe Erinox Radenci, MK Samorog Ljutomer in Čilisi

Med priljubljene poletne kulinarične prireditve sodi tudi kuhanje vampov na stari tradicionalni način, kot so to jed nekoč kuhale naše babice in sicer v kotličkih na odprtem ognju ali v stari kmečki črni kuhinji za različne priložnosti in to največkrat v zimskem času, danes pa se ta jed kuha kar skozi celo leto. Največje kuhanje vampov v odprti kuhinji v deželi ob Muri je potekalo minulo soboto, 27. avgusta, na travnatih zelenicah in ob ribnikih gostišča Malibu na Kapci pri Lendavi ...

torek, 30. avgust 2016 ob 09:49

Pučkov klopotec straši in odganja ptiče

Čeprav jih ponekod postavljajo že prej, v vinogradih na skrajnjem severovzhodu države, zlasti v Slovenskih goricah, Prlekiji in Halozah, po krščanskem prazniku Marijinem vnebovzetju "razbijajo" mnogi klopotci, ki strašijo in odganjajo ptiče ter tako zaščitijo čim več sladkih grozdnih jagod. Predvsem Slovenske Gorice so že od pradavnin posajene z vinsko trto, kot potrjuje tudi njihovo ime. Z gojenjem vinske trte so se tam ukvarjali že v času Rimljanov, saj je to bila gospodarska panoga ...

torek, 30. avgust 2016 ob 09:28

Huda ura na Štajerskem

Štajersko, predvsem Šentilj, je popoldne zajelo močno deževje, ki povzroča številne preglavice. Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, poplavlja kleti, bivalne prostore, od prejšnjega neurja poškodovana streha pušča vodo, prav tako pa so se sprožili zemeljski plazovi. Ceste so ponekod popolnoma poplavljene in neprevozne.

ponedeljek, 29. avgust 2016 ob 17:52

Na 7. pokalnem tekmovanju v odbojki na mivki so se pomerile tri ekipe

Športna zveza Ljutomer, je v nedeljo, 28. avgusta, na Letnem kopališču v Ljutomeru, pripravila 7. pokalno tekmovanje v odbojki na mivki. Na tekmovanju so se v nekoliko spremenjenih pravilih in sistemu igranja od načrtovanega zaradi premajhnega števila prijavljenih ekip pomerile tri ekipe.

ponedeljek, 29. avgust 2016 ob 16:59

Prleki v Kranju

27. avgusta 2016 smo se Prleki zbudili zelo zgodaj in se odpravili v Kranj na prireditev REKREATUR…prihaja, ki se je odvijala na Glavnem trgu v starem Kranju.

ponedeljek, 29. avgust 2016 ob 16:46

Voznica z osebnim vozilom zdrsnila s cestišča in se prevrnila na streho

V ponedeljek, 29. avgusta, nekaj pred 14. uro, je med naseljema Radenci in Rihtarovci v občini Radenci voznica z osebnim vozilom zdrsnila s cestišča in se prevrnila na streho. Za poškodovano voznico so poskrbeli reševalci ZD Gornja Radgona.

ponedeljek, 29. avgust 2016 ob 15:51

Barbari Skuhala pokal KS Miklavž pri Ormožu

Šahisti so se v nedeljo, 28. avgusta, pomerili za pokal KS Miklavž pri Ormožu, kjer je tekmovalo devet šahistov in šahistka. In prav ta šahistka, Barbara Skuhala iz Ljutomera, je z osmimi zmagami in enim porazom zasedla prvo mesto.

ponedeljek, 29. avgust 2016 ob 08:41

V finalu iger brez meja slavila ekipa Ljutomerski kasač

V Termah Banovci so v letošnjem poletju pripravili že šesto leto zapored igre brez meja, katerih se je udeležilo 18 ekip, v soboto, 27. avgusta, pa je potekal veliki finale šestih najboljših ekip.

ponedeljek, 29. avgust 2016 ob 08:22