Na prostem se je predstavilo 65 društev, zavodov in podjetij

Peti dan 60. občinskega praznika Občine Ljutomer, v sredo, 3. avgusta, je bil Dan druženja, v okviru katerega so popoldan na Glavnem trgu pripravili prireditev Občina na prostem, na kateri so se predstavili in družili predstavniki občinskih in državnih organov, javnih zavodov, javnih podjetij in društev, ki delujejo v občini Ljutomer.

četrtek, 4. avgust 2016 ob 12:39

Motoristka za posledicami prometne nesreče v bolnišnici umrla

Operativno komunikacijski center PU Murska Sobota je bil v četrtek, 4. avgusta, ob 8.18 uri obveščen, da se je pri pokopališču v Satahovcih zgodila prometna nesreča med osebnim avtomobilom in motoristom.

četrtek, 4. avgust 2016 ob 11:16

Žlahtno zmešano v atriju Mestne hiše Ljutomer

Četrti dan 60. praznika Občine Ljutomer, torek, 2. avgust, so poimenovali Dan kulture. Po dopoldanskem in popoldanskem dogajanju v Parku I. slovenskega tabora v Ljutomeru so se zvečer preselili v atrij Mestne hiše v Ljutomeru, kjer sta Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti – območna izpostava Ljutomer in Splošna knjižnica Ljutomer pripravili predstavo Žlahtno zmešano, v kateri so se prepletali glasba, literatura, ples, gledališče in vino.

sreda, 3. avgust 2016 ob 22:24

Izžrebane so startne številke za 26. slovenski kasaški derbi

Do največjega dogodka v slovenskem konjeništvu nas loči le še nekaj dni. V zavetju hotela Bioterme, v čudovitem večernem ambientu ob hotelskem bazenu, je bil v torek, 2. avgusta, opravljen žreb startnih številk za 26. slovenski kasaški derbi, katerega bo v nedeljo, 7. avgusta, gostil ljutomerski hipodrom. Za prestižno zmago in nagrado 10 tisoč evrov, se bo v dirki, katere pokrovitelji so Deželna banka Slovenije, Semenarna Ljubljana in Zadružna zveza Slovenije, potegovalo 12 konj kasa ...

sreda, 3. avgust 2016 ob 20:47

Škof Peter Štumpf zavihal rokave in s traktorjem obdelal štiri hektarje prleškega polja

Rod murskosoboškega škofa msgr. dr. Petra Štumpfa izhaja iz prleške vasice Bunčani na Murskem polju v župniji Križevci pri Ljutomeru. Škof Peter Štumpf je rad zahajal v očetov rodni kraj v Bunčane iz Beltincev, kajti tam se je med svojimi vrstniki dobro počutil. Že kot mlad fant je spoznal težko delo in življenje prleškega kmeta, zato je rad svojim domačim v Bunčanih pomagal pri vseh kmečkih opravilih. Tudi sedaj, ko je škof, mu delo kmeta ni tuje in z velikim spoštovanjem spo ...

sreda, 3. avgust 2016 ob 16:14

Objavljamo odstopno izjavo Suzane Makoter, v.d. direktorja ZD Ljutomer

Kot smo že poročali, je Suzana Makoter, v.d. direktorja Zdravstvenega doma (ZD) Ljutomer, podala odstopno izjavo, katero je v torek obravnaval Svet zavoda in sprejel sklep, da bo Makoterjeva do 15. septembra še opravljala delo vršilke dolžnosti, do takrat pa naj občini Veržej in Križevci ponovno razmislita o podpori in imenovanju Makoterjeve za direktorico.

sreda, 3. avgust 2016 ob 14:463

Pod stoletnimi hrasti brali poezijo, najmlajše pa je obiskal kasač Tinko

Torek, 2. avgust, je ob 60. prazniku Občine Ljutomer bil Dan kulture, ko je v Parku I. slovenskega tabora Splošna knjižnica Ljutomer pripravila pravljično uro, najmlajše pa je obiskal kasač Tinko. Popoldan je potekala čitalnica na prostem, kjer so v parku brali knjige, sledilo pa je še branje poezije pod stoletnimi hrasti - Čas je za pesem.

sreda, 3. avgust 2016 ob 13:48

Prleški vinogradniki odprli svoje kleti

Tretji dan 60. praznika Občine Ljutomer je trinajst vinogradnikov iz ljutomerske občine v sodelovanju z Društvom vinogradnikov in prijateljev vin Ljutomer pripravilo Dan odprtih kleti. Za obiskovalce so vinogradniki, ki imajo vrhunska vina, pripravili degustacije.

sreda, 3. avgust 2016 ob 13:35

Prlekijo bodo v nedeljo ponovno preplavili rekreativni kolesarji

V nedeljo, 7. avgusta, Kolesarska sekcija Športnega društva Radenci pripravlja že tradicionalni, 21. rekreativni kolesarski maraton po Prlekiji. Po startu pri Biotermah v Mali Nedelji bodo kolesarski navdušenci pedala vrteli na treh različnih progah, ki se vijejo po prelepi vinorodni pokrajini Slovenskih goric. Organizatorji pričakujejo, da bo ob sončnem koncu tedna prleški kolesarski praznik ponovno privabil pisano množico rekreativnih kolesarjev in njihovih navijačev.

sreda, 3. avgust 2016 ob 12:53

Nika Zorjan na rolerjih prepeva »Cheap thrills«

Nika Zorjan je tokrat predstavila novo priredbo, ki jo v originalu prepeva Sia, z naslovom Cheap thrills. Kot je ob tem zapisala, je to njen trenutno eden izmed najljubših hitov, ki ji polepša poletje.

sreda, 3. avgust 2016 ob 10:56