Na slavnostni prireditvi ob 60. prazniku Občine Ljutomer podelili priznanja in nagrade

V petek, 5. avgusta, je v sklopu praznovanju 60. občinskega praznika Občine Ljutomer v Domu kulture Ljutomer potekala slavnostna prireditev s podelitvijo nagrad in priznanj.

petek, 5. avgust 2016 ob 22:42

V Ljutomeru podpisali listino Zelena politika slovenskega turizma

Občina Ljutomer je v okviru 60. občinskega praunika, v petek, 5. avgusta, v Mestni hiši, predstavila projekt Zelena shema slovenskega turizma Slovenia Green in slavnostno podpisala listino Zelena politika slovenskega turizma. V občini so se namreč odločili, da bodo v naslednjih letih veliko pozornosti posvetili turizmu, kot strateški razvojni panogi.

petek, 5. avgust 2016 ob 18:44

Irena in Franc si življenje delita s porcelanastimi punčkami

Zakonca Irena in Franc Janža iz Tešanovcev sta velika zbiratelja in ljubitelja oblečenih punčk iz porcelana različne velikosti, od 10 cm pa vse do 100 cm. Čeprav sta dolga leta živela in delala na tujem v Nemčiji, sta se sedaj, ko sta upokojena vrnila v rodno Prekmurje v Tešanovce pri Moravskih Toplicah.

petek, 5. avgust 2016 ob 17:39

Prenos v živo slavnostne prireditve ob 60. prazniku Občine Ljutomer

V Domu kulture v Ljutomeru je v petek, 5. avgusta, od 20. ure naprej potekala slavnostna prireditev ob praznovanju 60. praznika Občine Ljutomer s podelitvijo nagrad in priznanj. Prireditev ste si lahko v živo ogledali tudi na našem portalu.

petek, 5. avgust 2016 ob 14:21

Na avtocesti v celoti zgorel prestižni Mercedes

V četrtek, 4. avgusta, okoli 18.50 je zaradi tehnične napake na vozilu, na avtocesti A1 Šentilj – Maribor, nekoliko naprej od izvoza za Šentilj v smeri Maribora, zagorel skoraj nov osebni avtomobil znamke Mercedes tip E220E - Cabriolet in nato v celoti zgorel. Tuja krivda je kot vzrok za požar izključena. Poškodovan ni bil nihče, požar pa so pogasili gasilci JZZPR Maribor in PGD Šentilj.

petek, 5. avgust 2016 ob 11:44

V prevračanju osebnega vozila, trije mladi huje telesno poškodovani

V petek, 5. avgusta, okoli 2.50 je v naselju Spodnja Voličina, v občini Lenart, osebno vozilo zapeljalo s cestišča po strmem pobočju. Gasilci JZZPR Maribor so zavarovali kraj prometne nesreče, eno osebo so s tehničnim posegom rešili iz zverižene pločevine, pomagali reševalcem pri oskrbi ostalih poškodovanih oseb in odklopili akumulator na vozilu. Štiri poškodovane osebe so reševalci NMP Lenart in NMP Maribor prepeljali v UKC Maribor.

petek, 5. avgust 2016 ob 11:21

Obrtnik leta 2016 je Matjaž Ostrc

V četrtek, 4. avgusta, je v Ljutomeru na Glavnem trgu v sklopu 60. občinskega praznika Občine Ljutomer, potekala prireditev Obrtnik leta 2016, ki sta jo organizirala Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljutomer in Občina Ljutomer ob pomoči Zavarovalnice Maribor in Zavarovalnice Triglav.

petek, 5. avgust 2016 ob 11:111

Juršovka – KS Šalinci, Krištanci, Grlava »dva svetova v isti občini«

Po otvoritvi in ogledu prometne ureditve na Juršovki sem se zamislil nad takim razlikovanjem v isti občini. Ureditev Jurševke se vidi že iz priloženih slik in drugih objav. Tako ima naselje asfaltirane cestne površine, okrašene še z dodatnimi dragimi granitnimi vložki (verjetno zaradi varnosti!), enake kocke se pojavljajo na za vozila popolnoma neprimernih krožiščih, povsod so urejeni pločniki, tudi na delih, kjer ni hiš, prav tako sodobna cestna razsvetljava. Ne najcenejše so tudi ...

četrtek, 4. avgust 2016 ob 23:151

CoolHeating na Cvenu

Četrtek, 4. avgust, je v 9 dnevnem jubilejnega 60. praznika Občine Ljutomer bil rezerviran za dan gospodarstva. Kot prvi dogodek tega dne je bila javna predstavitev projekta CoolHeating, ki se je odvijala na Cvenu v Zadružnem domu. Navzoče pri predstavitvi projekta je pozdravil podžupan občine Ljutomer Boro Zemljak. Projekt sta predstavljala Mitja Kolbl in Rok Sunko iz podjetja Skupina Fabrika.

četrtek, 4. avgust 2016 ob 22:37

Ste pripravljeni? Svojo najhujšo nočno moro boste sedaj lahko doživeli v živo!

Verjetno se je že vsakemu izmed nas zgodilo, da so nas preganjale pošasti ali različni liki iz grozljivk in smo ob tem bili nemočni ali jim nismo mogli pobegniti ter smo bili srečni in si oddahnili, ko smo se prebudili in so bile le sanje. Če si upate predstavljati, da bi se vam nekaj takega dogajalo v realnosti, boste sedaj za to imeli priložnost.

četrtek, 4. avgust 2016 ob 15:32