Peter Podlunšek osvojil deseto mesto in eno točko

"Današnji let lahko ocenim kot izjemno uspešen, saj nova točka v prvenstvu pomeni napredek zame in za celotno ekipo Peter Podlunšek Racing. Le nekaj centimetrov mi je zmanjkalo, da bi se lahko uvrstil v polfinale ali krog osmih. Šonka kot drugouvršeni včerajšnjih kvalifikacij ni bil najbolj enostaven nasprotnik, dati sem moral vse od sebe in se za vsako ceno izogniti napaki, ki bi me stala časovnega pribitka. Vem, kje imam še precej rezerve in na tem bom delal v naslednjih tednih, ko nas ...

nedelja, 14. avgust 2016 ob 17:17

Lastnika oškodoval za deset tisoč evrov

Policisti na območju PU Maribor so v zadnjem času obravnavali več tatvin. Tekom noči, 13. avgusta, je tako med 01.30 uro in 08.30 uro neznani storilec pred stanovanjsko hišo v kraju Rotman na območju občine Juršinci odtujil neregistriran osebni avtomobil, znamke Opel Vectra, sive barve, leto izdelave 2003. Lastnica je oškodovana za 2.000 evrov.

nedelja, 14. avgust 2016 ob 11:11

Peter Podlunšek 13. v kvalifikacijah

Danes bo na sporedu 5. dirka svetovnega prvenstva Red Bull Air Race, na kateri bo nastopil tudi slovenski as Peter Podlunšek, pilot elitnega razreda Master, katera krstna sezona v najvišjem tekmovalnem razredu se z dirko nad kraljevim hipodromom v Ascotu preveša v drugo polovico. Tej bodo sledile še dirke v Lausitzu 4. septembra ter dve dirki čez lužo (Indianaplois in Las Vegas - finale) v oktobru.

nedelja, 14. avgust 2016 ob 10:21

Okronali 5. kogovsko vinsko kraljico

Prireditev »Dnevi turizma na Kogu 2016«, ki jo vsako leto organizira Turistično in kulturno društvo Kog, je v soboto, 13. avgusta, dosegla vrhunec s kronanjem nove, že 5. kogovske vinske kraljice.

nedelja, 14. avgust 2016 ob 09:50

Postavljanje klopotca v 25 sekundah

V Prlekiji je čas, ko se v vinogradih postavljajo klopotci. Za naše kraje je značilen klopotec z dvema paroma vetrnic in ima vlogo odganjanja ptic. Praviloma je vsak del klopotca iz drugačnega lesa, pripisujemo pa mu posebno moč varovanja vinogradov.

sobota, 13. avgust 2016 ob 20:36

Bili so črni okrog ust, pa tudi zobje in prsti

DOSOR-jevkiAndrejaKlemenčič in KlavdijaZemljič stana travniku DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, pripravilitradicionalni poletni taborni večer v petek, 12. avgusta po večerji.Bilo je to pravzaprav srečanje sedmih prijateljskih skupin, kidelujejo v DOSOR-ju. Klaudija je vsem prebrala posebej za topriložnost napisano pesem »DOSOR-jeve poetinje« BrigiteŽivec, zatem pa so prižgali ogenj in ker je v tem letnem času za pekonajprimernejša koruza, so to v glavnem tudi po ...

sobota, 13. avgust 2016 ob 10:42

Borut Pahor v Črenšovcih pred spomenikom Jožefa Klekla starejšega položil venec

Pred bližnjim slovenskim praznikom Združitev prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, ki bo v sredo, 17. avgusta, so v Črenšovcih v petek, 12. avgusta, pripravili slovesnost, katere se je udeležil tudi predsednik države Slovenije Borut Pahor. Osrednji dogodek je potekal pred Kleklovim domom v Črenšovcih, katerega se je udeležilo veliko število občanov občine Črenšovci. Pred prihodom predsednika v Črenšovce mu je deklica v znak hvaležnosti podarila šopek cvetja, nato pa so predsednika ...

sobota, 13. avgust 2016 ob 10:33

Veržej povedel, a nato visoko izgubil

Članska ekipa Farmtech Veržej, ki je prejšnji teden pričela novo sezono v 2. SNL, je pred domačimi gledalci zabeležila visok poraz, ko jih je s 4:0 v 1. krogu premagal lanski prvoligaš NK Krka. V drugem krogu so Verženci zabeležili nov visok poraz.

petek, 12. avgust 2016 ob 20:13

Poklonili so se spominu na star kmečki običaj

Časi, ko je bilo na pomurskih kmečkih gumnih takih in podobnih prizorov v času žetve, danes že nekaj desetletij ni videti. V tistem času, to je dobrih 50 let nazaj, so kmetje v času žetve svoja posejana polja z ržjo ali pšenico ročno kosili. To so bili lepi časi, ko so si sosedje ali sorodniki v času žetve pomagali, kajti ko so možje s kosami kosili, so pobiralke s srpi pobirale zlato klasje, jih vezale s povresli, da so potem nastali snopi, katere so potem zložili v križe. Ko so ...

petek, 12. avgust 2016 ob 19:18

Bliža se vrhunec cvetenja nevarne alergene ambrozije

V minulih dneh je pričela cveteti ambrozija, ki spada med škodljive rastline in predstavlja precejšnjo težavo za kmetijstvo in zdravje ljudi. Cvetovi ambrozije so ob cvetenju zelo alergeni, semena pa letijo tudi do pet kilometrov daleč. ARSO je že pred dnevi poročal, da so v severovzhodni in južni Sloveniji v zraku prva zrna ambrozije. Ambrozija cveti od julija do oktobra, druga polovica avgusta pa je vrhunec njenega cvetenja.

petek, 12. avgust 2016 ob 15:58