Najboljši pasulj kuhajo na Aženskem Vrhu

Podobno kot že vrsto let, je Janžev Vrh in okolica tudi letošnjo prvo soboto v avgustu minil v znamenju odlične prireditve. V organizaciji tamkajšnjih gasilcev in gostinskega lokala "Bar Jahač", ter pomoči TD Majolka, je namreč bila na sporedu tradicionalna, 16. »Janišperska noč«, katero so ob veseli glasbi ansambla Hooruk, popestrili s še nekaterimi zanimivostmi, tako da je vsakdo prišel na svoj račun. To še zlasti velja za ljubiteljske kuharje, ki so spet bili deležni ...

ponedeljek, 8. avgust 2016 ob 23:13

Gasilci Hrašenskega Vrha imajo spet lastno streho

Zadnji vikend letošnjega julija bo gotovo ostal posebej zabeležen v kronikah gasilk in gasilcev iz PGD Hrašenski Vrh, v občini Radenci. Kako tudi ne, ko pa so v soboto, 30. julija prekrili prvi del strehe na svojem novem gasilskem domu, katerega gradijo praktično sedem let, saj nesreča nikoli ne počiva in tako je prizadela tudi gasilce, ki ob nesrečah drugih vedno prvi priskočijo na pomoč. Ko pa gasilcev ne potrebujemo, pa žal vse prehitro pozabimo na njihovo požrtvovalnost in tudi njihove ...

ponedeljek, 8. avgust 2016 ob 22:56

Z vlečenjem z vozili skušali odtujiti bankomat

V ponedeljek, 8. avgusta, malo po 2. uri zjutraj, je več neznanih storilcev skušalo odtujiti bankomat v trgovini Interspar na Arbajterjevi ulici na Ptuju. Tatvino so skušali izvršiti z vlečenjem z vozili, vendar jim to ni uspelo. Policisti so zavarovali širše območje kraja kaznivega dejanja in še vedno opravljajo ogled kraja dejanja in preglejujejo okolico. Pomoč jim nudi tudi policijski helikopter.

ponedeljek, 8. avgust 2016 ob 22:31

Dopustovali so v istrskih termah in v Novemgradu

Že vrsto let nekako tradicionalno Turistična agencija Dejana Dvoršaka iz Lomanoš omogoča in organizira nepozabni dopust, na katerem popelje svoje potnike-dopustnike v brezskrbne počitniške dni. Tudi letos so v prvem tednu v mesecu avgustu pripravili in jih popeljali na nepozabne počitniške dni v Istrske Terme in na Jadransko morje v mesto Novigrad na Hrvaškem.

ponedeljek, 8. avgust 2016 ob 08:16

Tadej Toš se zavzema, da Prleki v abecedo dobimo črko ü

Ob koncu praznovanja 60. praznika Občine Ljutomer, je na Letnem kopališču v Ljutomeru, nastopil stand up komik Tadej Toš, ki je zbrani množici skozi humoren in svojevrsten način predstavil aktualne in druge teme ob katerih so se lahko vsi od srca nasmejali.

ponedeljek, 8. avgust 2016 ob 08:03

83-letnica skušala storiti samomor

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju med drugim obravnavali poskus samomora, ko je v Gornji Radgoni poskušala storiti samomor 83-letna ženska s tem da je skočila v reko Muro. Policistka in policist sta žensko potegnila iz vode in na kraj poklicala reševalno vozilo.

ponedeljek, 8. avgust 2016 ob 07:41

Luther King zmagovalec 26. slovenskega kasaškega derbija

V nedeljo, 7. avgusta, je na hipodromu v Ljutomeru potekal 26. slovenski kasaški derbi. Pred polnimi tribunami je slavil Luther King iz KK Ljutomer v lasti Slavka Makovca iz Ljutomera, do zmage v najprestižnejši dirki v karieri slovenskega kasača pa ga je pripeljal Jože Sagaj ml. iz Ključarovcev.

nedelja, 7. avgust 2016 ob 23:12

»Dnevi turizma na Kogu 2016« so se začeli

Turistično in kulturno društvo Kog, že vrsto let v mesecu avgustu prireja tradicionalno prireditev »Dnevi turizma na Kogu«. Letos so se začeli v petek, 5. avgusta, končajo pa se v ponedeljek, 15. avgusta.

nedelja, 7. avgust 2016 ob 20:05

Na kolesarskem prazniku v Prlekiji je pedala vrtelo 466 kolesarjev vseh generacij

21. rekreativni kolesarski maraton po Prlekiji, je v Bioterme pri Mali Nedelji privabil pisano druščino 466 kolesarjev in kolesark vseh generacij iz Slovenije in tudi iz sosednjih držav.

nedelja, 7. avgust 2016 ob 19:41

Prleški sejem privabil številne obiskovalce in sejmarje

V soboto, 6. avgusta, je v Ljutomeru potekal Prleški sejem, osrednja turistična prireditev v Občini Ljutomer. Letos je bil že 32. po vrsti in je privabil številne obiskovalce in sejmarje.

nedelja, 7. avgust 2016 ob 11:37