Prlekijo bodo v nedeljo ponovno preplavili rekreativni kolesarji

V nedeljo, 7. avgusta, Kolesarska sekcija Športnega društva Radenci pripravlja že tradicionalni, 21. rekreativni kolesarski maraton po Prlekiji. Po startu pri Biotermah v Mali Nedelji bodo kolesarski navdušenci pedala vrteli na treh različnih progah, ki se vijejo po prelepi vinorodni pokrajini Slovenskih goric. Organizatorji pričakujejo, da bo ob sončnem koncu tedna prleški kolesarski praznik ponovno privabil pisano množico rekreativnih kolesarjev in njihovih navijačev.

sreda, 3. avgust 2016 ob 12:53

Nika Zorjan na rolerjih prepeva »Cheap thrills«

Nika Zorjan je tokrat predstavila novo priredbo, ki jo v originalu prepeva Sia, z naslovom Cheap thrills. Kot je ob tem zapisala, je to njen trenutno eden izmed najljubših hitov, ki ji polepša poletje.

sreda, 3. avgust 2016 ob 10:56

Plesno gibanje je resnično mladim v užitek

Zaradipoletne nevihte se je v ponedeljek, 1. avgusta zvečer, s poletnegaodra na dvorišču tradicionalna ponedeljkova »DOSOR-jeva vetrnica«v Domu starejših občanov Radenci preselila v veliko restavracijskodvorano. Toda kljub temu so oči številnega občinstva imele kajvideti. Na obisku so namreč bili mladi talenti Plesne šole ZEKO izMurske Sobote.

sreda, 3. avgust 2016 ob 10:04

Tragedija v Mariboru posledica vožnje skozi rdečo luč

Kot smo že pisali, se je v torek, 2. avgusta, okoli 12.00 na Tržaški cesti, izven naselja Maribor, zgodila prometna nesreča IV. kategorije. Takrat je 20-letni Novomeščan vozil osebni avtomobil po levem prometnem pasu Tržaške ceste, iz smeri Spodnjih Hoč proti Mariboru. Ko je pripeljal do križišča za trgovski center Rutar, kjer je promet urejen s svetlobnimi prometnimi znaki - semaforji, je za njegovo smer vožnje gorela rdeča luč.

torek, 2. avgust 2016 ob 21:31

Svet zavoda ZD Ljutomer obravnaval odstopno izjavo Suzane Makoter

Svet zavoda Zdravstvenega doma (ZD) Ljutomer je na seji, ki je potekala v torek, 2. avgusta, obravnaval odstopno izjavo Suzane Makoter, v.d. direktorice ZD Ljutomer. Kot je znano, so vse štiri občine ustanoviteljice - občina Ljutomer, Križevci, Razkrižje in Veržej podale soglasje k poslovnemu načrtu ZD Ljutomer za leto 2016, a Makoterjeva ni prejela popolnega soglasja k imenovanju občin Križevci in Veržej.

torek, 2. avgust 2016 ob 19:466

NK Maribor: »Črn torek. Dan najhujše tragedije v Ljudskem vrtu.«

Poročali smo že o hudi prometni nesreči, ki se je v torek okrog poldneva zgodila v Mariboru in kjer sta umrla dva mlada nogometaša NK Maribor, za življenje tretjega pa še se borijo.

torek, 2. avgust 2016 ob 19:13

Obiskovalcem rojstne domačije dr. Franca Miklošiča na voljo Miklošičevo vino in razglednica

V sklopu praznovanja 60. praznika Občine Ljutomer, je društvo za ohranitev in promocijo rojstne hiše Franca Miklošiča »Varuhi viteza besede«, katerega gonilni sili sta zakonca Miro in Tanja Vaupotič, pripravilo 2. srečanje dobitnikov Miklošičevih nagrad in priznanj, ter ostalih ljubiteljev kulturne dediščine in vina.

torek, 2. avgust 2016 ob 14:14

V hudi nesreči umrla dva nogometaša, eden je še v kritičnem stanju

V torek, 2. avgusta, okoli 12.00 ure, so bili na telefonsko številko 113 obveščeni, da je na Tržaški cesti v Mariboru, v bližini trgovine Rutar prišlo do prometne nesreče. Kot je sporočil tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl, je udeleženih več oseb, dve pa sta na kraju umrli. Na kraj so napotili policiste in reševalce, trenutno pa še poteka reševanje.

torek, 2. avgust 2016 ob 13:35

Črn dan na štajerskih cestah

V torek, 2. avgusta, okoli 12.00 ure, so bili na telefonsko številko 113 obveščeni, da je na Tržaški cesti v Mariboru, v bližini  trgovine Rutar prišlo do prometne nesreče. Udeleženih je več oseb, dve sta na kraju umrli. Na kraj so napotili policiste in reševalce. Trenutno poteka reševanje. Več informacij bo znanih kasneje.

torek, 2. avgust 2016 ob 12:40

Polletni rezultati skupine Kofola: večja prodaja na češkoslovaškem trgu in v Sloveniji, novi koraki na Poljskem

Blagovne znamke Radenska, Rauch, Kofola, Rajec, pa tudi Semtex, Vinea in UGO so bile v preteklem obdobju zelo uspešne pri potrošnikih, zato je skupina Kofola v prvi polovici letošnjega leta zabeležila 3,3% višje prodajne prihodke, kot v enakem obdobju lani. Znašali so 129 milijonov EUR in skupina je bila tradicionalno uspešna v češkoslovaški regiji, pa tudi v Sloveniji. Poljski trg ostaja izziv, na katerega je Kofola odgovorila s pomembnimi ukrepi, ki naj bi v prihodnje prinesli stabilno ...

torek, 2. avgust 2016 ob 12:30