Pravljično popotovanje

Predbožični čas je prav posebno obdobje, ko se tudi odrasli za trenutek vrnemo nazaj v otroštvo, ko za trenutek pozabimo na skrbi in tegobe. Le tako lahko našim otrokom pričaramo nepozabne bližajoče se praznike in njihovo čarobnost.

petek, 21. december 2012 ob 21:52

Abraham prinesel lovsko prežo

Častitljivi mož Abraham se je letos še zadnjič ustavil na Kuršinščaku, zaselku vasi Kuršinci v neposredni bližini Male Nedelje. Tokrat je obiskal zapriseženega pripadnika zelene bratovščine Mirka Geriča. In, kot je med prijatelji tukaj lepa navada, je tudi on dobil darilo, ki najbolj ponazarja njegovo delo oziroma hobi. Sosedje so mu namreč izdelali pravo lovsko prežo.

petek, 21. december 2012 ob 21:241

Božični koncert Dražena Zečića v Mariboru

V nedeljo 16. decembra, je v razprodani dvorani Tabor v Mariboru potekal božičœni koncert Dražena Zečićœa s spremljevalno skupino Banana ter Tanje Žagar, katero je na odru spremljala prekmurska skupina Avantura.

petek, 21. december 2012 ob 12:39

V neznano k lučkam

Pred koncem koledarskega leta v Društvu upokojencev Radenci običajno pripravijo ekskurzijo v neznano. Izkoristijo pravzaprav le en popoldan za druženje, spoznajo pa še kakšno novost. Tako je bilo tudi tokrat, v četrtek, 20. decembra.

petek, 21. december 2012 ob 12:241

Zimska liga to soboto v športni dvorani pri OŠ

V soboto, 15. decembra, se je v športni dvorani ŠIC Ljutomer nadaljevala sedma sezona zimske lige malega nogometa Športne zveze Ljutomer za člane. Odigrano je bilo tretje kolo, četrto kolo pa bo to soboto odigrano v športni dvorani pri OŠ Ivana Cankarja.

petek, 21. december 2012 ob 11:43

Nuša Špindler strelka leta v kategoriji pionirk

Strelska zveza Slovenije je v Thermani Laško, v sredo, 19. decembra, organizirala 32. razglasitev najboljših strelcev v letu 2012. Podelitve so se udeležili tudi strelci SD Mesto Ljutomer, saj je v kategoriji pionirk naziv strelke leta po izboru Strelske Zveze Slovenije osvojila Nuša Špindler.

četrtek, 20. december 2012 ob 23:45

Štipendije res le prvi del prihajajočega leta?

Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve je pred kratkim posredovalo izjavo, da ne bo moglo zagotoviti denarja za izplačilo štipendij po prvih nekaj mesecih prihajajočega leta. Za izplačilo štipendij je v letu 2013 namenjenih 88.195.041 evrov, hkrati pa bodo študenti glede na letošnje povečanje koncesijske dajatve iz študentskega dela plačevali za več štipendij, zato Zveza ŠKIS ostro poudarja, da bi sredstva za štipendije morala biti zagotovljena.

četrtek, 20. december 2012 ob 10:383

Predmeti iz preteklosti

V sklopu predmeta družba v 5. razredu – PRETEKLOST DOMAČE POKRAJINE – smo učenci OŠ Križevci raziskovali na terenu. Poiskali smo predmete iz prejšnjega stoletja, ki so jih naši predniki uporabljali v vsakdanjem življenju, opravilih.

četrtek, 20. december 2012 ob 09:34

Miroslav Steržaj v hramu slovenskih športnih junakov

Društvo športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) je v sredo, 19. decembra, v dvorani Stožice v Ljubljani, odprlo Hram slovenskih športnih junakov. Lani sta bila kot prva slovenska športnika vanj uvrščena Leon Štukelj in Miro Cerar, ki sta leta 2000 dobila največ glasov v glasovanju za športnika stoletja.

četrtek, 20. december 2012 ob 09:253

Dedek Mraz je že prišel med nas!

V ponedeljek, 17. decembra, je med nas prišel dobri stari mož, dedek Mraz. Težko smo ga pričakovali, saj je s seboj pripeljal snežinke in kup daril. Dekleta OŠ Miklavž pri Ormožu so uprizorile gledališko igro Pepelka in bile zelo dobre, medtem ko so nekateri otroci že komaj čakali, da pride dedek Mraz.

sreda, 19. december 2012 ob 23:30