Januar 2016: požar v Lukavcih, Prleki navijali na Kulmu, ognjemet ob vstopu v novo leto, ...

Preverili smo, katere novice so v letošnjem januarju pritegnile največ pozornosti naših bralcev

Prlekija-on.net, petek, 2. december 2016 ob 11:10
Januar 2016

Januar 2016

Vstopili smo v december, zadnji mesec leta, ko je spet čas, da se ozremo nazaj. Tako bomo na našem portalu v seriji člankov pregledali, katere novice so v iztekajočem se letu, ob koncu katerega bo naš portal vstopil že v 12 leto delovanja, pritegnile največ pozornosti naših bralcev v posameznem mesecu.

Pričenjamo s prvim mesecem leta, januarjem 2016, v katerem je najbolj brana vest bila o tem, da je zagorelo v Domu Lukavci. Bralce sta zelo pritegnili tudi novici o Prlekih, ki so za naše skakalne ase navijali na Kulmu ter vstop v novo leto v Ljutomeru ob zvokih Mladih Pomurcev in ognjemetom.

Zanimivi sta bili novici iz področja športa, kjer so SM team postali zmagovalci 7. turnirja v spomin na Franca Škrinjarja ter da sta Športnika leta 2015 postala Sara Novak in Narsej Lackovič, športno društvo pa ŠD NK Veržej.

Veliko pozornosti sta poželi še novici o mlinskem kolesu plavajočega mlina na reki Muri, ki se je ustavilo ter Alec Lobrano, ki je obrok v Gostilni Tramšek uvrstil med 10 najljubših v letu 2015.

Kot praktično v vsakem mesecu je tudi v januarju še bilo kup novic predvsem iz črne kronike, ki so se uvrstile na seznam najbolj branih novic, recimo o prometni nesreči v Križevcih, o trčenju preko deset vozil na pomurski avtocesti, o požaru v Sodincih, ki ga je gasilo 56 gasilcev, da je Peko šel v stečaj, s tem pa tri ljutomerske delavke na Zavod, ... ter tudi nekoliko lepše novice, kot ta, da je Lions klub Ljutomer podaril žepno elektronsko lupo slabovidnemu učencu OŠ Ivan Cankar Ljutomer ter da je Prlekijo pobelil sneg.

Lahko si ogledate tudi celoten arhiv novic januar 2016, v naslednjih dneh pa se bomo ozrli že na februar.