Župnik namesto bakrenih kovancev, priporoča darovanje 50 evrov

Zapis, kjer župnik v velikonočni prilogi daje napotke, koliko naj med velikonočno mašo darujejo verniki, je sprožil burne odzive

Prlekija-on.net, torek, 16. april 2019 ob 09:143
Velika noč

Velika noč

Pred veliko nočjo, največjim krščanskim praznikom, se je v javnosti pojavil zapis, ki ga je zapisal župnik Župnije Ihan Andrej Marko Poznič. Zapis, kjer župnik v velikonočni prilogi daje napotke, koliko naj med velikonočno mašo darujejo verniki, je sprožil burne odzive.

Priporočilo: 50 evrov

"Navada je, da se na veliko noč zaključi slovesno sv. mašo z darovanjem za potrebe župnije. Na ta dan ne mečemo bakrenih kovancev, kakor to delajo mnogi pri pogrebih v svojo sramoto. Vsak naj daruje po svojih močeh, vendar toliko, da ga ne bo sram, če bi komu moral povedati koliko je vrgel! Vrzi toliko kolikor moreš, kolikor te vsaj malo zaboli in - v nespameti govorim - če se že hočeš pohvaliti, toliko, da bi te drugi občudoval. Mislim, da imajo tisti, ki redko pridejo v cerkev, večjo dolžnost ob taki priliki dati nekoliko več, kakor oni, ki redno podpirajo župnijo. Nekaj let nazaj sem priporočal prvim 50 €. Ostajam pri tem priporočilu", je med drugim zapisano v velikonočni prilogi ihanske župnije, ki je objavljena na njihovi spletni strani.

Ihan - velika noč

Navodila, koliko je treba nameniti za velikonočni 'ofer', foto: Župnija Ihan



Več v Slovenija