Pot med krošnjami Pohorje na Rogli kmalu odprta za obiskovalce

Pot med krošnjami Pohorje se odpira 20. septembra, že spomladi 2020 pa bo na voljo približno 40 metrov dolg tobogan, ki bo adrenalinskim navdušencem omogočal spust iz vrha stolpa nazaj do poti

Prlekija-on.net, četrtek, 5. september 2019 ob 09:57
Pot med krošnjami Pohorje

Pot med krošnjami Pohorje

Pot med krošnjami Pohorje je prvi inovativen primer doživljajske ponudbe v Sloveniji, ki združuje pridobivanje novih izkušenj, izobraževanje, okoljsko osveščanje in zabavo za vse ciljne skupine in generacije.

Hkrati je izjemno nadaljevanje razvoja doživljajske ponudbe, ki se v zadnjih letih uvaja v ponudbo Rogle in Term Zreče ter je plod sodelovanja med tujim investitorjem podjetjem Zážitková Akademie (ZAK), lastnikom zemljišča Občino Zreče ter podjetjem Unitur, upravljalcem srednjegorskega športnega centra Rogla.

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli bo prve obiskovalce sprejela v petek, 20. septembra 2019, ob 14. uri, o čemer smo že pisali.

Gradnja objekta, ki bo sestavljen iz 522 metrov poti na višini do 20 metrov in 37 metrov visokega stolpa z notranjo potjo dolžine 521 metrov, poteka v skladu s predvideno časovnico, kar pomeni, da se izgradnja same poti počasi zaključuje, medtem ko sledi še dokončanje vstopnega objekta in trgovine s spominki.

Od samega odprtja naprej bo obiskovalce ob poti pričakalo kar nekaj adrenalinskih in izobraževalnih postaj. V skladu s poslovno politiko investitorja Zážitková Akademie se bo Pot med krošnjami vsako leto dopolnjevala z novimi vsebinami, pri čemer bo že spomladi 2020 na voljo približno 40 metrov dolg tobogan, ki bo adrenalinskim navdušencem omogočal spust iz vrha stolpa nazaj do poti.

Celotna dolžina poti bo brez ovir in je tako prijazna tudi starejšim, gibalno oviranim in invalidnim osebam ter družinam z otroškimi vozički. Dostopnost za vse izhaja iz filozofije investitorja podjetja Zážitková Akademie, ki si prizadeva za trajnostno ravnanje z naravo in ustvarjanje pogojev za celostno vključevanje ranljivih ciljnih skupin.



Več v Slovenija