Obeta se zaprtje trgovin ob nedeljah in dela prostih dneh

Poslanke in poslanci bodo odločali, ali bodo trgovine ob nedeljah in dela prostih dneh zaprte. Volja ljudstva je sicer glede tega bila izražena na referendumu že leta 2003.

Prlekija-on.net, četrtek, 16. julij 2020 ob 08:38
Bodo nakupovalni vozički ob nedeljah samevali?

Bodo nakupovalni vozički ob nedeljah samevali?

V četrtek bodo poslanci in poslanke na izredni seji državnega zbora odločali, ali bodo trgovine ob nedeljah in dela prostih dneh zaprte. Spremembo je predlagala Levica, ki je s tem povzela pobudo sindikata delavcev trgovine ob letošnjem prazniku dela, naj trgovine tudi po izteku ukrepov zaradi epidemije ob nedeljah ostanejo zaprte.

Volja ljudstva je sicer glede tega bila izražena na referendumu že leta 2003. Tako bi s sprejetjem novele udejanjili, kar je bilo izraženo pred 17 leti in voljo zaposlenih v trgovini, ki bi, kot so utemeljevali, imeli ob nedeljah možnost preživljati čas s svojimi družinami in prijatelji.

Predlog za zaprtje trgovin ob nedeljah je bil potrjen na odboru za gospodarstvo, tako da zakon čaka še obravnava na seji Državnega zbora, kjer glede na rezultat in dogovor z drugimi poslanskimi skupinami, v Levici ne pričakujejo zapletov.

"Po 17 letih smo tako našli kompromis, ki ni neustaven in ki je dober za obe strani. Tako končno prihajamo do zaprtja trgovin ob nedeljah. To je velik korak naprej za vse nas, da ljudje v tem stoletju ne bomo več samo delavci in potrošniki," še ob tem pravi poslanec Levice Luka Mesec.

Dobre novice! Predlog za zaprtje trgovin ob nedeljah je bil ravnokar potrjen na odboru za gospodarstvo. Zakon jutri čaka...

Objavil/a Levica dne Sreda, 15. julij 2020


Več v Slovenija