Kako bo delovala aplikacija za varovanje pred okužbo s COVID-19?

Vlada je izdala video, ki je nastal na podlagi nemške aplikacije in prikazuje, kako bo delovala aplikacija za varovanje pred okužbo s COVID-19.

Prlekija-on.net, sobota, 18. julij 2020 ob 20:37
Vas zanima, kako bo delovala aplikacija za varovanje pred okužbo?

Vas zanima, kako bo delovala aplikacija za varovanje pred okužbo?

Ministrstvo za javno upravo je 12. julija 2020 objavilo poziv za oddajo ponudbe po evidenčnem postopku javnega naročanja za prilagoditev mobilne aplikacije za varovanje zdravja za operacijska sistema iOS in Android, ki temelji na t.i. nemški aplikaciji Corona-Warn-App, ter razvoj grafičnega vmesnika za povezavo na zaledni sistem Covid-19 opozorilnega sistema.

Strokovna skupina ministrstva za javno upravo je preučila štiri prejete ponudbe, pogodbo pa so podpisali z najcenejšim ponudnikom, to je podjetje RSTEAM, ki je oddalo ponudbo v višini 4.026,00 EUR (cena že vključuje DDV). Rok za izvedbo prilagoditve aplikacije je 1. avgust 2020, drugi odstavek 25. člena pogodbe pa določa tudi, da morebitni aneksi k pogodbi ne bodo v nobenem primeru pomenili dodatne finančne obveznosti za naročnika.

Podpis pogodbe: minister za javno upravo Boštjan Koritnik in direktor podjetja RSteam Primož Cigoj, foto: Ministrstvo za javno upravo

Podjetje RSTEAM bo mobilno aplikacijo za sledenje okužb prilagodilo za dobrih štiri tisoč evrov


Vlada je ob tem izdala tudi video, ki je nastal na podlagi nemške aplikacije in prikazuje, kako bo delovala aplikacija za varovanje pred okužbo s COVID-19.

[APLIKACIJA ZA VAROVANJE ZDRAVJA IN ŽIVLJENJA LJUDI] Vas zanima, kako bo delovala aplikacija za varovanje pred...

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne Četrtek, 16. julij 2020


Več v Slovenija