V ponedeljek 189 pozitivnih testov. Pomeni to zaostrovanje in sprejem novih ukrepov?

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je namreč na ponedeljkovi konferenci napovedal, da bo »v torek dan resnice« in če se bo trend naraščanja okužb nadaljeval, bo vlada sprejela nove protikoronske ukrepe.

Prlekija-on.net, torek, 6. oktober 2020 ob 10:39
Aktivnih primerov je 2.206

Aktivnih primerov je 2.206

V ponedeljek, 5. oktobra do polnoči, je v Sloveniji bilo na okužbo s koronavirusom testiranih 2.509 ljudi, zabeležili pa so 189 pozitivnih testov. Pomeni to zaostrovanje in sprejem novih ukrepov? Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je namreč na ponedeljkovi konferenci napovedal, da bo "v torek dan resnice" in če se bo trend naraščanja okužb nadaljeval, bo vlada sprejela nove protikoronske ukrepe. Medtem je Kacin že napovedal, da epidemiološke razmere zahtevajo ukrepanje, kar bo popoldan predstavil Janša.

Od pozitivnih testov, sta bila tudi dva v občini Ljutomer, po en pa v občinah Ormož, Sveti Tomaž in Sveti Jurij ob Ščavnici.

Skupno število ljudi, pri katerih so do sedaj v Sloveniji potrdili okužbo s koronavirusom znaša 6.764, aktivnih primerov je 2.206. V ponedeljek je v Sloveniji bilo hospitaliziranih 111 ljudi, dvajset oseb je na intenzivni negi, deset so jih odpustili iz bolnišnic, trije bolniki so umrli. Skupno število umrlih bolnikov s covid-19 do danes znaša 159.

Aktualno stanje lahko spremljate na posebni strani COVID-19 - aktualno stanje, kjer se podatki dnevno samodejno posodabljajo.

Srečanje predsednikov, foto: Jelko Kacin Twitter

V pripravi že novi ukrepi, popoldan jih bo predstavil Janša


Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji in podatki za dan 5. 10. 2020 (00:00–24:00): - Št. testiranj: 2509 - Št....

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne Torek, 06. oktober 2020
Jelko Kacin

Jelko Kacin: Jutri bo dan resnice




Več v Slovenija