Kacin: Ta hip še čakamo na končne številke, ki bodo res visoke

Neuradno naj bi v torek število pozitivnih testov na COVID-19 preseglo številko 600. Danes se nam obetajo tudi novi ukrepi, kar je Kacin napovedal že v torek.

Prlekija-on.net, sreda, 14. oktober 2020 ob 08:49
Jelko Kacin, foto: Urad vlade za komuniciranje/zajem zaslona

Jelko Kacin, foto: Urad vlade za komuniciranje/zajem zaslona

"Lepo jutro je in pred nami je krasen sončen dan. A COVID-19 pleše hitreje kot kadarkoli doslej. Ta hip še čakamo na končne številke, ki bodo res visoke, vas pa prosim da dosledni nosite maske, povsod... In naložite si aplikacijo #OstaniZdrav, če je še nimate. Taki časi so..." je v sredo zjutraj na Twitterju zapisal vladni govorec za COVID-19 Jelko Kacin. Neuradno naj bi v torek število pozitivnih testov na COVID-19 preseglo številko 600. Danes se nam obetajo tudi novi ukrepi, kar je Kacin napovedal že v torek.

Jelko Kacin, foto: Urad vlade za komuniciranje/zajem zaslona

Opravljenih največ dnevnih testiranj doslej, 707 testov je bilo pozitivnih


Kmalu razglasitev epidemije?

Predsednik vlade Janez Janša je v torek zvečer na Twitterju zapisal, da pripravljajo tretji paket ukrepov iz oranžne faze za današnjo sejo Vlade RS. "Danes rekordno število okužb, a žal še premalo odgovornosti," je še ob tem dodal.

Minister za zdravje, Tomaž Gantar, pa je v torek med drugim zapisal: "Trenutno razglasitev epidemije še ni potrebna, situacija pa se lahko v nekaj dnevih tudi spremeni."

Že ta teden bi se lahko zapirali gostinski lokali, fitnes centri, športni objekti...

Ti ukrepi bi lahko stopili v veljavo v naslednjih dneh




Več v Slovenija