V Ljubljani prišlo do izgredov, policija uporabila tudi vodni top

Protestniki so se zbrali pred parlamentom na Trgu republike, kjer je prišlo do nasilja, letele so tudi granitne kocke, bakle in steklenice.

Prlekija-on.net, četrtek, 5. november 2020 ob 19:27
Protest v Ljubljani

Protest v Ljubljani

V Ljubljani je popoldan prišlo do spopadov med protestniki in policisti. Protestniki so se zbrali pred parlamentom na Trgu republike, kjer je prišlo do nasilja, letele so tudi granitne kocke, bakle in steklenice. Na lokaciji so bile protiizgredniške enote policije s posebnimi vozili in konjeniki, območje pa je preletaval tudi policijski helikopter. Policija je uporabila tudi vodni top.

"Petkovi kolesarji", organizatorji petkovih protivladnih protestov so se od protestov distancirali. Zapisali so, da se zaradi napovedanega nasilja nekaterih skupin in slabega epidemiološkega stanja v državi protestov ne bodo udeležili in bodo protestirali doma.

Ljubljanska policijska uprava je ob tem sporočila, da se je na Trgu Republike zbralo nekaj 100 ljudi. Okoli 17. ure je tam prišlo do množične kršitve javnega reda in miru in uporabe pirotehnike, zaradi česar je policija za zagotovitev javnega reda shod razpustila. Osebe so bile večkrat pozvane, naj zapustijo Trg republike, vendar tega ukaza niso upoštevali, zato so policisti množico iz Trga republike razgnali.

Posamezne skupine so se nato na območju centra Ljubljane uprle in niso upoštevale ukazov policije naj se razidejo, prav tako je prišlo do napadov na policiste, v katere so posamezniki metali granitne kocke in druge predmete, ter uporabljali pirotehniko. Protestniki so se nato razpršili po ulicah.

Hm, tole pa gre resno v maloro zgleda...

Objavil/a Gregor Drnovšek dne Četrtek, 05. november 2020

Ce sem objavil prejsnji video, je prav da tudi tega!

Objavil/a Gregor Drnovšek dne Četrtek, 05. november 2020

Trg republike, pravkar. Policija je izpraznila trg!

Objavil/a Boštjan Veselič Golob dne Četrtek, 05. november 2020


Več v Slovenija