Strokovna skupina naj bi predlagala do 14-dnevno popolno zaprtje

Med predlogi strokovne svetovalne skupine ministrstva za zdravje naj bi bila tudi omejitev gibanja v okolici doma z izjemami odhoda v službo, obiska živilske trgovine, zdravnika ali lekarne.

Prlekija-on.net, petek, 26. marec 2021 ob 22:30
Bo sledilo 14-dnevni popolno zaprtje?

Bo sledilo 14-dnevni popolno zaprtje?

Po informacijah TV Slovenija naj bi strokovna skupina na sobotni seji vladi predlagala od 12- do 14-dnevno zaprtje države. Med predlogi strokovne svetovalne skupine ministrstva za zdravje naj bi bila tudi omejitev gibanja v okolici doma z izjemami odhoda v službo, obiska živilske trgovine, zdravnika ali lekarne, še poroča TV Slovenija.

Neuradno del vlade ni naklonjen popolnemu zaprtju, tudi zaradi gospodarske škode. Skoraj zagotovo se bodo prihodnji teden zaprle nekatere trgovine, gostinski lokali. Izjeme naj bi bile lekarne in določene storitvene dejavnosti. Še naprej pa naj bi delovali proizvodni obrati, sta za Odmeve poročala Nejc Furlan in Boštjan Veselič Golob. Končno odločitev bo vlada sprejela v nedeljo.

Ponovno bi se nam življenje lahko ustavilo

Od 1. do 12. aprila bi se ponovno lahko ustavilo javno življenje


Tri regije so spet rdeče

V treh regijah ponovna omejitev gibanja na regijo, omejitev gibanja ponoči skrajšano
Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Slovenija