Dovoljena vsa športna tekmovanja in prisotnost gledalcev na tekmovanjih

Z novim odlokom se sproščajo vsa športna tekmovanja, ne glede na to ali so namenjena rekreativnim športnikom ali registriranim športnikom.

Prlekija-on.net, sreda, 12. maj 2021 ob 20:27
Sproščanje vseh športnih tekmovanj

Sproščanje vseh športnih tekmovanj

Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov in ga bo objavila v Uradnem listu Republike Slovenije, sporoča Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Z novim odlokom se sproščajo vsa športna tekmovanja, ne glede na to ali so namenjena rekreativnim športnikom ali registriranim športnikom. Prav tako se dovoljuje prisotnost gledalcev na tekmovanjih, ob predpogoju testiranja, prebolevnosti ali cepljenja.

Proces športne vadbe je dovoljen športnikom, ki jih določa Zakon o športu, mora pa se izvajati v varnih vadbenih skupinah.

Športno rekreativna dejavnost se lahko izvaja individualno oziroma v skupini do 50 vadečih. Dovoli se izvajanje javnoveljavnih programov usposabljanj za strokovno delo v športu.

Po novem je dovoljeno zbiranje do 50 ljudi

Epidemija podaljšana, sproščajo pa se omejitve za kulturne in športne dogodke, dovoljeno je zbiranje do 50 ljudi


Dovoljeno je izvajanje športnih tekmovanj in udeležba gledalcev na tekmovanjih, pri čemer so določeni pogoji za udeležbo (test na virus SARS-Cov-2 z metodo verižne reakcije s polimerazo ali hitri antigenski test). Z odlokom je natančno določeno, kdaj testa ni potrebno opraviti. Prisotnost gledalcev je dovoljena do 50 odstotkov kapacitete sedišč.

Za izvajanje športno gibalne oziroma rekreativne dejavnosti ter športnih programov, ki jih ta odlok dovoljuje, se lahko uporabljajo vsi športni objekti in površine za šport v naravi, kot jih določa Zakon o športu: športni centri, športni objekti, vadbeni prostori, vadbene površine ter površine za šport v naravi ter šolski športni objekti.

Omejitve, ki jih predpisujejo drugi odloki in vplivajo na izvajanje športne dejavnosti in na gibanje/potovanje do prizorišča izvajanja športne dejavnosti (treninga ali tekmovanja), ki jih ta odlok dovoljuje, se ne uporabljajo za športnike ter strokovne delavce v športu.

Športniki in strokovni delavci v športu morajo še vedno upoštevati navodila ministrstva, pristojnega za zdravje in NIJZ.

Odlok bo pričel veljati 17. maja in bo veljal do vključno 23. maja 2021.Več v Slovenija