V ponedeljek so se tla močneje stresla že trikrat, skupaj pa petkrat

Na jugovzhodu Slovenije so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili več potresov.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. oktober 2021 ob 19:42
Na jugovzhodu je bilo zabeleženih več potresov

Na jugovzhodu je bilo zabeleženih več potresov

Urad za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje poroča o več potresih v ponedeljek na jugovzhodu države. Ob 3.08 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 2,5 v bližini Trebnjega, 44 km vzhodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci naselij Mirna Peč, Trebnje, Mirna, Novo mesto, Šentjanž in okoliških naselij. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

Ob 13.39 so seizmografi zabeležili potres magnitude 2,9 v bližini Metlike, 90 km jugovzhodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci obmejnega območja med Črnomljem in Krškim. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98). Ob 14.51 je sledil še manjši sunek 15 km vzhono od Metlike z magnitudo 1,7.

ob 17.06 so seizmografi zabeležili še en potres magnitude 2,3 v bližini Črnomlja, 65 km jugovzhodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci naselij med Črnomljem in Novim mestom. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98). Ob 18.13 je 11 km vzhodno od Črnomlja sledil še en sunek z magnitudo 1,2.

Potres
Tla so se v ponedeljek stresla že večkrat, vir: Arso potresi

V ponedeljek, 11. oktobra 2021, ob 17.06 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude...

Objavil/a ARSO potresi dne Ponedeljek, 11. oktober 2021


Več v Slovenija