V Kajžarju neznanec odtujil osebni avtomobil

Neznani storilec je v noči na 26. 7. 2018, v Kajžarju odtujil osebni avtomobil, znamke Renault Thalia, srebrne barve, registrske številke MB GI-880. Vozilo je bilo odklenjeno, v predalu armaturne plošče pa je bil rezervni ključ vozila. Neznani storilec zato s tatvino resnično ni imel težkega dela.Materialna škoda znaša okoli 1.000 evrov.

petek, 27. julij 2018 ob 20:29

Prijeli predrzno tatico, ki se ni umirila niti na policijski postaji

V četrtek, 26. julija, okoli 7. ure je 24-letna državljanka Hrvaške na posebno drzen način odtujila žensko torbico s pulta v sprejemnici v poslovnem prostoru na Ormoški cesti na Ptuju. Oškodovanki je s tem dejanjem povzročila za 1.000 evrov materialne škode. Tatvino je opazil občan in o tem obvestil policijo. Policisti so, na podlagi njegovih informacij, osumljenko ob 7.20 prijeli in pridržali. V skladu z usmeritvami pristojnega tožilstva jo bodo kazensko ovadili.

petek, 27. julij 2018 ob 14:52

Število vozil, izločenih iz prometa na pomurski in podravski avtocesti, je zaskrbljujoče

Na območju Policijske uprave Maribor so v četrtek, 26. 7. 2018, med 7. in 14. uro izvajali poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju kršitev voznikov tovornih vozil in avtobusov, po metodologiji »Morska deklica«. Gre za obliko poostrenega nadzora, pri kateri je poudarek namenjen celoviti kontroli tovornih vozil in avtobusov, ki ga zraven Policije opravljajo tudi drugi državni organi - Inšpektorat Republike Slovenije za infrastrukturo in Finančna uprava ...

petek, 27. julij 2018 ob 14:38

Prišlo do samovžiga kletne klimatske naprave

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V sredo, 25. julija, ob 9:50 uri je oškodovanec na PP prijavil tatvino kontaktnega avtomobilskega ključa. Neznan storilec je tatvino izvršil v torek v popoldanskem času v okolici Središča ob Dravi. Sprejet je bil Zapisnik o sprejemu ustne ovadbe in evidentirano KD Tatvine.Ob 12:42 uri je oškodovanka na PP podala predlog za pregon KD Zalezovanja. Evidentirano je bilo ...

petek, 27. julij 2018 ob 09:28

Z nožem v prsih so ga v smrtni nevarnosti odpeljali v UKC, kjer so mu zdravniki rešili življenje

Kriminalisti in policisti so zaključili kriminalistično preiskavo poskusa uboja v Kidričevem. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskus uboja po prvem odstavku 115. člena Kazenskega zakonika (KZ-1) v zvezi z 34. členom istega zakona, so v sredo zvečer na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, s kazensko ovadbo privedli 62-letnega osumljenca. Po zaslišanju je ta zoper njega odredil pripor.

četrtek, 26. julij 2018 ob 11:13

Pri podiranju zidu ta padel in poškodoval tri osebe

V sredo, 25. julija, ob 15.25 je v Pobrežju, občina Videm, pri podiranju zidu ta padel in poškodoval tri osebe. Ena oseba je ostala ujeta pod zidom in bila z reševalnim vozilom NMP Ptuj prepeljana v SB dr. Jožeta Potrča na Ptuj, drugi dve osebi pa sta sami poiskali zdravniško pomoč.Posredovali so gasilci PGD Videm in Ptuj, ki so pomagali reševalcem NMP oskrbeti poškodovani osebi.

četrtek, 26. julij 2018 ob 11:04

V Mekotnjaku pristal helikopter

V sredo, 25. julija, ob 14.36 je iz naselja Mekotnjak v občini Ljutomer, dežurna ekipa HNMP Maribor in posadka helikopterja LPE s helikopterjem v klinični center Maribor prepeljala obolelo osebo.Na kraju pristanka helikopterja so bili gasilci PGD Ljutomer, ki so zaprli cesto, zavarovali kraj pristanka in pomagali pri prenosu obolele osebe.

sreda, 25. julij 2018 ob 18:41

V Središču ob Dravi obravnavali vdor v računalniški sistem

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 20. julija, ob 15.53 so vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil pod vplivom alkohola. Izdan mu je bil plačilni nalog. Ob 21.56 so bili obveščeni o domnevni kršitvi javnega reda in miru v javni ustanovi. Patrulja na kraju ni ugotovila znakov prekrška.Ob 02.07 so vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje ...

sreda, 25. julij 2018 ob 10:52

Dolžan mu je 16.000 evrov

Iz PU Maribor so sporočili, da je že sredi februarja letošnjega leta 42-letni moški posodil 11.000 evrov 45-letnemu znancu, hrvaškemu državljanu. Čeprav mu denarja do dogovorjenega roka t.j. sredi meseca marca ni vrnil, mu je oškodovanec v začetku julija posodil še dodatnih 5.000 evrov. Denar bi mu moral vrniti 4 dni kasneje, vendar mu do danes ni vrnil ničesar.Oškodovanec ga je sedaj, zaradi suma storitve kaznivega dejanja goljufije, ovadil.

sreda, 25. julij 2018 ob 10:32

Delavec zaradi nepazljivosti padel z visečega odra

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali pet prometnih nesreč v katerih se je ena oseba hudo telesno poškodovala, tri pa lažje, tri kazniva dejanja, dve kršitvi javnega reda in miru, zasegli dva osebna avtomobila, občanu zasegli plinsko pištolo, nesrečo pri delu in tri primere povoženja divjadi.Na področju kriminalitete so obravnavali Goljufijo, povzročitev lahke telesne poškodbe pri pretepu in kaznivo dejanje Preprečitev dokazovanja, kjer ...

sreda, 25. julij 2018 ob 08:52