Tudi latvijski in avstrijski kolegi okrepili vrste slovenskih policistov

V sprejemnem centru v Gruškovju so pozdravili še 20 latvijskih in dodatnih 7 avstrijskih policistov, ki bodo nudili pomoč slovenskim ter tujim policistom pri delu z migracijami

Prlekija-on.net, petek, 13. november 2015 ob 17:34
Nudili bodo pomoč slovenskim ter tujim policistom pri delu z migracijami, foto: policija.si

Nudili bodo pomoč slovenskim ter tujim policistom pri delu z migracijami, foto: policija.si

Na območju Policijske uprave Maribor svoje naloge že opravlja 6 avstrijskih, 20 slovaških, 20 madžarskih in 5 francoskih kolegov. V sredo so v sprejemnem centru v Gruškovju pozdravili še 20 latvijskih in dodatnih 7 avstrijskih policistov, ki bodo nudili pomoč slovenskim ter tujim policistom pri delu z migracijami.

Latvijske in avstrijske kolege sta na Postaji mejne policije Gruškovje v imenu Policijske uprave Maribor pozdravila pomočnik direktorja Policijske uprave Maribor Rafael Viltužnik in vodja Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Maribor Branko Viher. Predstavil jim je slovenska policista, ki bosta koordinirala njihovo delo. To sta Bojan Gregorič in Mirko Skuhala, oba pomočnika komandirja Postaje mejne policije Gruškovje.

Aleksander Mali, Egidij Glavič in Grega Novak, višji policijski inšpektorji iz Policijske akademije, ter Bojan Gregorič so tujim kolegom predstavili trenutno situacijo v naši državi, še posebej stanje na področju migracij na območju Policijske uprave Maribor, pričakovanja o tuji pomoči, pravno osnovo za delo tujih policistov (Prümski sklep), policijska pooblastila, uporabo prisilnih sredstev ter delovanje mejne policije. Tuje kolege so seznanili tudi z njihovimi zadolžitvami, ki jih bodo opravljali na območju PU Maribor.


Več v Slovenija